WTA Tour vstoupí do kulaté sezóny. Půlstoletí oslaví i novými turnaji

- Daniel Gargulák

Organizace WTA zveřejnila předběžný kalendář pro novou sezónu 2023, kdy oslaví 50. výročí své existence. Nový rozpis turnajů až do US Open, které přijde na řadu na přelomu srpna a září, skýtá kromě jiného i několik nových zastávek.

Počátek ročníku bude patřit novému United Cupu a svou účastí jej obohatí také čeští tenisté a tenistky. Před prvním vrcholem sezóny Australian Open se odehrají klání kategorie WTA 500 v Adelaide, který bude hostit hned dva turnaje, a WTA 250 v Aucklandu. Na řadu také přijde australský Hobart.

Novinkou v kalendáři budou turnaje úrovně WTA 250 v americkém Austinu ve státě Texas a v mexické Méridě. Na obě měření sil ženských tenistek v Severní Americe se fanoušci mohou těšit v únoru.

Do konce srpna přijdou na řadu také prestižní podniky kategorie WTA 1000, na kterých se dá předpokládat účast největších hvězd. Mezi ně bude patřit Dubaj, ikonické Indian Wells nebo turnaje v Miami, Montréalu či Cincinnati. Evropský fanoušek si přijde na své na podnicích stejné úrovně v Madridu a v Římě.

Zkrátka nepřijdou ani tenisoví nadšenci v Česku. Od 31. července do 6. srpna se na pražské Spartě odehraje opět Livesport Prague Open na tvrdém povrchu, které se zařadí do kalendáře po bok turnajů kategorie WTA 250.

„Jsme nadšení a hrdí na to, že můžeme naše úžasné akce předvést celosvětovému publiku od ledna až do začátku září na šesti kontinentech a ve více než 20 zemích,“ netajil se očekáváním od nové sezóny šéf WTA Steve Simon. „WTA slaví 50. výročí a kalendář na rok 2023 ukazuje neuvěřitelný dosah ženského tenisu,“ dodal.

Kompletní kalendář přinese také minimálně 10 klání úrovně WTA 500, 24 měření sil na turnajích WTA 250 a stále expandující počet akcí WTA 125.