Pozdní budíček, vynechaná snídaně… a fantastický výkon. Všechno se mi sešlo, líčí Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z GLASGOW – Velkou hrdinkou pátečního programu Poháru Billie Jean Kingové se stala Kateřina Siniaková. Nejlepší světová deblistka, s níž se do singlů příliš nepočítalo, zařídila Češkám postup do semifinále výhrou nad hvězdnou Coco Gauffovou. Siniaková se proháněla po centrálním dvorci v Emirates Areně s tradičně maximálním nasazením a svou houževnatostí i šikovností americkou favoritku zcela předčila.

Budík ve 12:30 a žádná snídaně. Takový byl začátek velkého dne Kateřiny Siniakové, která v pátek večer vyřídila na finálovém turnaji BJKC americkou superhvězdu Coco Gauffovou poměrem 7:6(1) a 6:1. Stylově tím navázala na vydařený čtvrteční debl proti Polkám, kde zazářila po boku Markéty Vondroušové.

„Chtěla jsem bojovat o každý balón. Viděla jsem, že soupeřka není ve své kůži, v nejlepší formě, čehož jsem se snažila využít. Moc ráda reprezentuju, vítězství si velmi vážím,“ hlásila Siniaková, jež dorazila na večerní tiskovku v dobré náladě.

Před ní zpovídané „Maky“ Vondroušové, která českému týmu přinesla první bod díky triumfu nad Danielle Collinsovou, se dokonce s úsměvem zeptala, s kým že by chtěla nastoupit do čtyřhry. Mimochodem právě Vondroušová připravila Siniakové pro souboj s Gauffovou ideální pozici.

„Byla jsem nervózní a pořád jsem si opakovala, že my jsme ty, které vedou, což mi hodně pomohlo,“ odkázala na úspěch Vondroušové. „A když jsem urvala první set, cítila jsem se ještě líp a taky můj výkon šel nahoru. Snažila jsem se využít bodu v zádech i povzbuzování fanoušků. Všechno se mi sešlo,“ libovala si česká hrdinka.

K úspěchu ji přiblížil i delší spánek a vynechaná snídaně. Siniaková totiž stále ladí časový posun po přeletu ze Spojených států, kde se účastnila Turnaje mistryň, a večerní zápasy jí tedy sedí.

„Jsem pro. Můžu se pochlubit, že jsem vstávala na budík ve 12:30. S časovým posunem je to pro mě večer lepší. Spánek je pořád nejlepší regenerace a já spím dobře, usnu kdykoliv a kdekoliv. To je moje výhoda,“ poznamenala česká reprezentantka, která už vyhlíží sobotní semifinále proti silným Švýcarkám.

„Určitě jim budeme chtít vrátit loňské vyřazení ve skupině. Čekám další těžké mače. Necháme na kurtu všechno, snad to vyjde,“ burcuje Siniaková.