Zažehnal hrozbu soudu. Kyrgios se omluvil, dohodl se na mimosoudním vyrovnání

- Jan Vojkůvka

Nick Kyrgios zažehnal hrozbu další soudní pře. Australský tenista se omluvil Anně Palusové, kterou během letošního Wimbledonu nařkl z opilosti. Mezi Kyrgiosem a Palusovou došlo rovněž k dohodě o mimosoudním vyrovnání ve výši 23 500 dolarů. Peníze byly zaslány na charitu, kterou Palusová předem vybrala.

Letošní Wimbledon nabídl dva obrázky Nicka Kyrgiose. Na jedné straně byl vidět tenista s ohromným talentem, který se probil až do svého prvního grandslamového finále. Na straně druhé opět starý známý rebel, který nejde pro ostřejší slovo daleko.

To na vlastní kůži pocítila i jedna z divaček během finálového utkání s Novakem Djokovičem. V souboji o titul měl totiž Kyrgios pocit, že Palusová během výměn a mezi servisy neustále vykřikuje, a svou frustraci dal najevo. V debatě s umpirovým rozhodčím ji obvinil, že je opilá a vynutil si její odchod z ochozů.

„Brácho, ta v těch šatech, co vypadá, že vypila snad 700 drinků,“ rozčiloval se Kyrgios a poukazoval na Palusovou. „Je zpitá pod obraz, vyhoďte ji,“ žádal. A přesně to se za dohledu televizních kamer také stalo.

Polskou právničku a celou její rodinu situace dle jejích slov zostudila. I proto se žena, která přiznala vypití dvou drinků, rozhodla v srpnu Kyrgiose zažalovat, aby své jméno očistila. Okamžitě se objevily spekulace, že se Palusová chce na Kyrgiosovi zahojit, což ale dementovala, když vydala prohlášení, že jakékoliv odškodné bude věnováno na charitu, kterou vybere.

K soudu mezi Kyrgiosem a Palusovou však nakonec nedošlo. Sedmadvacetiletý tenista, který čelí problémům i v Austrálii kvůli obvinění z napadení bývalé přítelkyně Chiary Passariové, se rozhodl právní při vyřešit ještě dříve, než mohlo dojít k prvnímu stání.

„Řekl jsem rozhodčímu, že fanynka, o které nyní vím, že je Anna Palusová, mě během zápasu rozptylovala. Věřil jsem, že je opilá. Uznávám, že můj dojem byl mylný, a omlouvám se za to,“ uvedl Kyrgios v oficiálním prohlášení. „Abych to napravil, daroval jsem 23 500 dolarů charitě Great Ormond Street Hospital Charity, tedy charitě, kterou vybrala paní Palusová. Dále se nebudu k této záležitosti vyjadřovat,“ dodal.