Next Gen ATP Finals: Lehečka slaví postup do semifinále! Na závěr skupiny vyhrál 3:0

- Redakce

Turnaj mistrů do 21 let v italském Miláně nabídl ve čtvrtek závěrečný den základních skupin. Postup do semifinále Next Gen ATP Finals vybojoval Jiří Lehečka, který v závěrečném utkání porazil 3:0 na sety domácího Mattea Arnaldiho. Český tenista si zajistil souboj s vítězem druhé skupiny Švýcarem Dominicem Strickerem. Druhé semifinále obstarají Američan Brandon Nakashima a Brit Jack Draper.

Next Gen ATP Finals v italském Miláně bude mít českého zástupce v semifinále! Postaral se o to Jiří Lehečka, který ve svém závěrečném utkání Zelené skupiny porazil domácího Mattea Arnaldiho 4:3(5), 4:1, 4:3(4).

Lehečku přitom nečekalo vůbec nic snadného. Arnaldimu se v posledních týdnech dařilo, v říjnu byl ve finále challengeru v St. Tropez a v předchozích dvou zápasech navíc dokázal Itala Francesca Passara i Američana Brandona Nakashimu přinutit odehrát pětisetové duely.

Lehečka, který na turnaji vyhrál 3:0 nad Passarem a prohrál 0:3 s Nakashimou, šel do utkání v roli favorita, což na kurtu také potvrdil. Přestože v prvním setu sbíral poměrně dost nevynucených chyb, v kritických okamžicích dokázal vždy zabrat.

V úvodní sadě odvrátil hned pět brejkbolů a udolal soupeře 7:5 v tiebreaku. Druhý set naopak český hráč zcela ovládl a ani ve třetím dějství neztratil ani jednou servis, když tentokrát odvracel dva brejkboly.

„Jsem ohromně šťastný, že jsem dnes vyhrál. Matteo tu celý týden hrál neuvěřitelně,“ pochválil svého soupeře Lehečka a připomněl jeho dvě předchozí pětisetové bitvy. „Má rozhodně úroveň na to, aby tu hrál, a pro mě je to tak velmi dobré vítězství.“

„Mým cílem, když jsem do Milána přijel, bylo postoupit do semifinále. Teď už se může stát cokoliv. Už se těším na zítřek,“ řekl bojovně k pátečnímu semifinále.

Vítězem Zelené skupiny se stal Brandon Nakashima. Američan ve čtvrtek porazil Francesca Passara 4:3(4), 4:2, 4:1 a základní skupinu ovládl s bilancí tří výher.

Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals, Milán (muži, ITA, 1 400 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Skupinová fáze
Matteo Arnaldi (ITA, 134.) – JIŘÍ LEHEČKA (74.) 3:4(5), 1:4, 3:4(4)
Brandon Nakashima (USA, 49.) – Francesco Passaro (ITA, 119.) 4:3(4), 4:2, 4:1
Ťün-sin Ceng (TPE, 90.) – Dominic Stricker (SUI, 111.) 2:4, 1:4, 2:4
Lorenzo Musetti (ITA, 23.) – Jack Draper (GBR, 41.) 1:4, 0:4, 3:4(3)