Na BJKC bez Báry? Budu hrát ráda s kýmkoliv, říká odhodlaná Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z GLASGOW – Jako čtvrtá a zároveň poslední česká tenistka dorazila do Glasgow Kateřina Siniaková, která se musí na finále Poháru Billie Jean Kingové obejít bez své tradiční parťačky Barbory Krejčíkové. Šestadvacetiletá Siniaková, jež zakončí letošní sezónu jako světová jednička ve čtyřhře, se tak potřebuje poohlédnout po náhradní spoluhráčce pro možná klíčové deblové bitvy.

Z Dallasu do Frankfurtu nad Mohanem a odtud do Glasgow, kde už je v plném proudu finálové klání BJKC. Kateřina Siniaková dorazila do Emirates Areny na poslední chvíli, pouhý jeden den před vstupem českého týmu do turnaje proti Polkám v základní skupině D.

„I když cesta byla dlouhá, jsem v pohodě. Lety byly super, navazovaly mi. Do Frankfurtu jsem se snažila spát. Něco málo jsem naspala, ale pak jsem se spíš válela. Teď se cítím dobře. Půjdu si lehce zahrát a pak uvidíme,“ hlásila před středečním tréninkem Siniaková, která by mohla naskočit už ve čtvrtek proti Polsku.

„Když už jsem tady, určitě budu připravená, udělám pro to maximum. Zažila jsem to už mnohokrát i na turnajích, že jsem přiletěla a hned hrála. Program je náročný, ale jakmile jsem souhlasila, že budu v týmu, počítala jsem s tím. O změně jsem neuvažovala,“ nechala se slyšet světová deblová jednička.

Na šestadvacetiletou Siniakovou čeká velmi specifický úkol, musí se totiž obejít bez své tradiční parťačky Barbory Krejčíkové, s níž letos ovládla tři grandslamy a zahrála si finále Turnaje mistryň ve Fort Worthu. České tenistky byly blízko k triumfu i na závěrečné akci sezóny, nakonec se ale musely smířit s těsnou porážkou. Krejčíková se následně ve středu z finále BJKC kvůli zranění levého zápěstí omluvila.

„Na to, jak jsme byly během roku obě zraněné, sezóna dopadla skvěle. Poslední zápas mě samozřejmě hrozně mrzí, ale kdyby to někdo řekl na začátku, určitě bychom to braly všemi deseti. Jsem ráda, že jsem tady, mám nové myšlenky a novou motivaci,“ poznamenala Siniaková.

Hrdinka ještě tradičního fedcupového finále z roku 2018 se už poohlíží po náhradní parťačce, která vzejde z trojice Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Zajímavostí je, že s ani jednou ještě do čtyřhry nikdy nenastoupila.

„Myslím, že to není problém,“ odmítla pochybovat Siniaková. „Jsem schopná se přizpůsobit komukoliv a budu hrát ráda s kýmkoliv. To dokazují i průběžné výsledky, jelikož jsem nějaké turnaje zahrála i s někým jiným. Budu se snažit předvést maximum.“

O extra motivaci má excelentní deblistka Siniaková postaráno. Zatímco na okruhu sbírá úspěchy po boku různých parťaček a dominuje světovému pořadí, v Poháru Billie Jean Kingové má zatím ve čtyřhře negativní skóre dvou výher a čtyř porážek. A to není něco, s čím by se spokojila. „Tato bilance trochu vázne,“ dodala odhodlaná Siniaková.