BJKC: Citelná ztráta pro český tým. Krejčíková se omluvila kvůli zranění

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z GLASGOW – České tenistky nakonec nastoupí do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové ve čtyřčlenné sestavě. Barbora Krejčíková, která měla do Glasgow přicestovat z dějiště Turnaje mistryň v americkém Fort Worthu, se totiž na poslední chvíli omluvila kvůli zranění levého zápěstí. „Jsem smutná z toho, že se to tak sešlo. Je to pro mě hodně hořké,“ litovala Krejčíková.

Zatímco Spojené státy americké musely před pár dny přijmout omluvenku od světové trojky Jessicy Pegulaové, českému BJKC týmu bude na finálovém klání v Glasgow scházet 21. hráčka žebříčku Barbora Krejčíková.

Tenistka z Ivančic se ve středu, tedy jeden den před vstupem Češek do turnaje, omluvila kapitánovi Petrovi Pálovi kvůli potížím s levým zápěstím.

„Bolí mě levé zápěstí, když hraju bekhend. Zklamání je velké, těšila jsem se, že budu reprezentovat a po víceméně vydařeném tripu do Ameriky předvedeme formu i v Glasgow. Jsem smutná z toho, že se to tak sešlo. Je to pro mě hodně hořké,“ zmínila v telefonickém rozhovoru s českými novináři Krejčíková, jejíž problémy se zápěstím začaly už na přelomu září a října v Tallinnu.

„Od té doby jsem hrála s tejpem. Dalo se s tím ještě hrát, ale během posledního týdne v Americe se už bolest stupňovala tak, že jsem ji cítila i přes prášky proti bolesti. Jsem z toho hodně špatná,“ smutnila šestadvacetiletá tenistka.

O její absenci definitivně rozhodly výsledky magnetické rezonance, které za Krejčíkovou „putovaly“ na letiště do Londýna. „Magnetickou rezonanci jsem nechala udělat po Turnaji mistryň. Ještě před ní jsem absolvovala ultrazvuk, na kterém už doktoři něco viděli,“ doplnila Krejčíková.

České reprezentantky se poperou o úspěch v sestavě Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová.

„Diskuse o nominaci bude večer širší. Čekali jsme, že čtyřhra bude jasná a že se jen pobavíme, kdo by měl hrát dvouhry. Zase je ale dobré, že všechny holky, které tady jsou, umí hrát čtyřhru,“ uvedl kapitán Pála.

První utkání absolvují Češky ve čtvrtek od 16:00 místního času (17:00 SEČ) proti Polkám, o den později vyzvou v Emirates Areně hvězdný výběr USA. Do sobotního semifinále postoupí pouze vítězky tříčlenné skupiny.