Zverev plánuje po vypadnutí z TOP 10 žebříčku návrat, hrát by měl už v prosinci

- Filip Lefenda

Německý tenista Alexander Zverev plánuje po dlouhé pauze zaviněné zdravotními problémy konečně návrat na kurty. Před startem nové sezony by se měl poprvé představit na prosincovém exhibičním podniku v Saudské Arábii.

Někdejší dvanáctý hráč světového pořadí odehrál poslední soutěžní zápas zkraje června na Roland Garros. V pařížském semifinále s Rafaelem Nadalem si v koncovce druhého setu přetrhl postranní vazy v kotníku a musel utkání skrečovat.

Návrat do turnajového kolotoče plánoval vítěz dvanácti podniků ATP už v září, během intenzivního tréninku si ale přivodil pro změnu kostní edém a sezonu byl nucen zabalit. Zápasový comeback německé hvězdy by se mohl uskutečnit v prosinci, byť jen na třídenní exhibiční akci v saudskoarabském Rijádu, která je na programu od 8. do 10. prosince.

„Potřebuje před novou sezonou odehrát pár utkání. Je to něco jiného než tréninkové sety doma bez diváků,“ přiblížil v rozhovoru pro stanici Eurosport Zverevův starší bratr Mischa, jenž je zároveň jeho manažerem. Od 19. do 24. prosince by se měl „Sascha“ zúčastnit rovněž Světové tenisové ligy v Dubaji.

„Je třeba, aby narazil na elitní protivníky a zase okusil ten pravý adrenalin. Se sběrači míčů, rozhodčími a vším, co k tomu patří,“ dodal někdejší 25. tenista žebříčku ATP na adresu hráče, jenž v pondělním vydání žebříčku opustil po dlouhých 253 týdnech elitní desítku.