BJK Cup: Už jsme tři! Jsem opravdu ráda, že tu mohu být, těší nově příchozí Vondroušovou

- Michal Hladký

Pohár Billie Jean Kingové je za dveřmi. Týmový turnaj vypukne ve skotském Glasgow už zítra, Češky se pak dostanou do hry ve čtvrtek proti Polkám. Zatímco včerejšího oficiálního banketu se zúčastnily z českých tenistek pouze Karolíny Plíšková s Muchovou, dnes se už na tiskové konferenci objevila i Markéta Vondroušová. „Užívám si reprezentování své země. Jsem opravdu ráda, že tu mohu být,“ řekla vítězka dvouhry i čtyřhry na uplynulém turnaji ITF v Shrewsbury.

Fotky ze včerejšího banketu působí poněkud zvláštně. Zatímco z většiny reprezentací už sálal týmový duch, u Češek byste stěží řekli, že je čeká finále Poháru Billie Jean Kingové. Před objektivy fotografů totiž vyšly jen dvě Karolíny – Muchová a Plíšková.

„Nejsem úplně fanoušek takových akcí, ale občas se obléknout do šatů není špatné,“ řekla na tiskové konferenci Plíšková. A ujistila, že se s Muchovou odstrčeny necítily. „Lidí tam bylo z našeho týmu dost, pouze tenistky jsme tam byly jen my dvě.“

A okomentovala i sportovní stránku. „Je hezké být zpátky v týmu, několik let jsem v něm nebyla. Doufám, že předvedu dobrý tenis a vyhraju některá utkání,“ vyhlíží rodačka z Loun mezinárodní akci, které se zúčastnila naposledy v roce 2019.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený JSME ČESKÝ TENIS ?? (@jsmeceskytenis)

Na pondělní tiskové konferenci už se parta kolem kapitána Petra Pály trochu rozrostla. K týmu se totiž připojila Markéta Vondroušová, kterou do Glasgow přivezl vlak ze Shrewsbury, kde o uplynulém víkendu slavila titul ze dvouhry i čtyřhry. „Je to skvělé. Doufali jsme, že se jí povede vyhrát nějaké zápasy. Ve středu rozhodneme, kdo bude ve čtvrtek hrát,“ nechal se slyšet Petr Pála.  

Aby byl český tým kompletní, musí doletět z Turnaje mistryň v texaském Fort Worthu nejlepší deblový pár planety, Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. „Těšíme se, až sem přijedou. Časový posun by měl být pro holky v pořádku, hraje se večer, takže by nám tam neměly usnout,“ vtipkoval.  

Přesněji Češky vyzvou Polky ve čtvrtek od 16:00 (17:00 SEČ). „Jestli vyhrajeme, můžeme už se ohlížet po pátečním zápase s USA, od kterého všichni očekávají, že rozhodne o postupujících. Ale musíme jít postupně,“ uvedl Pála s tím, že nominace na jednotlivá utkání se bude odrážet i od toho, jak tamní povrch jednotlivým hráčkám sedne.

V tom by mohla mít navrch Karolína Muchová. „Jsem ráda, že jsem dostala šanci v nominaci. Povrch je tu fajn, byla jsem tu ze všech první, tak jsem měla možnost tady potrénovat,“ zmínila Muchová.