Turnaj mistryň: Krejčíková se Siniakovou jsou bez ztráty setu ve finále!

- Redakce

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou budou bojovat o druhý titul z Turnaje mistryň v řadě. Nejvýše nasazená dvojice v semifinále letošního ročníku v Texasu přehrála debl Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková 7:6(5), 6:2. Ve třetím finále na této vrcholné akci narazí na pár Kuděrmetovová, Mertensová. O titul ze dvouhry zabojují Caroline Garcíaová a Aryna Sabalenková.

České tenistky si finále Turnaje mistryň zahrály už před čtyřmi lety, tehdy ve finále nestačily na dvojici Babosová, Mladenovicová 4:6, 5:7. V loňském ročníku vyhrály všech pět zápasů, na konci turnaje slavily titul. Nyní jsou od cenné trofeje jediný zápas.

Krejčíková se Siniakovou v neděli večer zaznamenaly skvělý vstup do semifinále, díky brejkům ve třetí a sedmé hře vedly 5:2 a šly podávat na vítězství v setu. V osmém, stejně jako v devátém gemu ale nevyužily setbol, soupeřky srovnaly na 5:5. O setu nakonec rozhodl tiebreak. Češky získaly úvodní čtyři míčky zkrácené hry, a i když protihráčkám dovolily smazat manko obou minibrejků, tak po více než hodině hry přeci jen urvaly úvodní sadu.

Ve druhém setu se české hráčky dostaly do vedení 3:0. Za stavu 4:2 odvrátily dva brejkboly soupeřek, v následujícím gemu naopak využily druhý mečbol, po kterém se radovaly z postupu do finále.

Kuděrmetovová s Mertensovou prolétly do finále čtyřhry
Veronika Kuděrmetovová s Elise Mertensovou jsou druhými finalistkami čtyřhry letošního Turnaje mistryň. Rusko-belgická dvojice v semifinálovém klání nedala šanci páru Krawczyková, Schuursová, který smetla dvakrát 6:1. Kuděrmetovová s Mertensovou ve finále vyzvou český debl Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

Garcíaová je ve finále Turnaje mistryň
Caroline Garcíaová (6.) je první finalistkou dvouhry Turnaje mistryň. Francouzská tenistka v nedělním semifinále porazila Řekyni Marii Sakkariovou (5.) hladce 6:3, 6:2. Garcíaová v prvním setu šla do vedení 3:1, a ačkoliv o brejk ihned přišla, vzápětí podruhé v zápase vzala soupeřce podání. Ve druhém setu dvakrát uspěla na returnu, po hodině a čtvrt postoupila do finále.

Sabalenková zaskočila Šwiatekovou
Druhou finalistkou Turnaje mistryň se stala v americkém Fort Worthu Aryna Sabalenková (7.). Běloruská ranařka se postarala o velké překvapení, když na pátý pokus poprvé v sezoně vyzrála na světovou jedničku Igu Šwiatekovou (1.). Vítězku osmi titulů a největší favoritku akce pro osm nejlepších hráček tenisového ročníku porazila rodačka z Minsku za 2 hodiny a 7 minut po setech 6:2, 2:6 a 6:1.

Turnaj mistryň, Fort Worth (ženy, USA, 5 000 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Caroline Garcíaová (FRA, 6.) – Maria Sakkariová (GRE, 5.) 6:3, 6:2
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Aryna Sabalenková (7.) 2:6, 6:2, 1:6

Semifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) 7:6(5), 6:2
Kuděrmetovová (-), Mertensová (BEL) – Krawczyková (USA), Schuursová (NED) 6:1, 6:1