Premiérové finále kariéry Hrdinkové nevyšlo, v žebříčku si přesto polepší

- Petr Sumbal

Devatenáctiletá česká tenistka Denise Hrdinková (860.) se poprvé v kariéře mezi ženami probojovala do finále turnaje ITF. V turecké Antalyi ale na titul nedosáhla, v jednoznačném finále proti ruské soupeřce Anastasii Zolotarevové (280.) uhrála pouhý jeden gem, prohrála 1:6, 0:6. I přes krutou finálovou porážku se jednalo o nejpovedenější turnaj v podání mladé české tenistky, která si díky tomu vylepší své žebříčkové postavení.

Premiérová finálová zkušenost pro Denise Hrdinkovou trvala pouhých 64 minut. Česká tenistka nedokázala držet tempo s tenisem, který ve finále v turecké Antalyi předváděla Ruska Anastasia Zolotarevová, a prohrála 1:6, 0:6.

Mezi juniorkami získala Hrdinková v minulosti jeden turnajový titul, v roce 2019 ovládla turnaj kategorie J5 na antuce v rumunském Temešváru. Mezi profesionálkami se Hrdinková probojovala do finále vůbec poprvé v kariéře, a i když neuspěla, připíše si na své konto 6 bodů a ve světovém žebříčku si vytvoří nové maximum.

Do finále ITF patnáctky v Antalyi se Hrdinková probojovala díky čtyřem vítězstvím. Prvním kolem prolétla velmi rychle, když zdolala dvakrát 6:1 Kazašku Sandugaš Kenžibajevovou (-). V osmifinále česká tenistka vyřadila po vítězství 6:2, 7:6(6) Tchajwanku Jü-Jün Li (-). V tiebreaku druhé sady Hrdinková úspěšně odvrátila setbol své soupeřky.

Ve čtvrtfinále odehrála Hrdinková svůj jediný třísetový zápas na turnaji, tureckou tenistku Basak Eraydinovou (943.) porazila po setech 6:3, 1:6, 6:2. Sobotní semifinále pak bylo v podání Hrdinkové jednoznačnou záležitostí, o rok mladší Rumunku Alexii Ancu Todoniovou (1134.) porazila hladce 6:3, 6:2. Hrdinková v celém utkání jen jednou ztratila podání a sama sebrala své soupeřce servis hned čtyřikrát. Utkání trvalo hodinu a 33 minut.

Premiérové finále poté sice Hrdinkové nevyšlo, ale nabyté zkušenosti se jí jistě v další kariéře budou hodit.