Turnaj mistryň: Krejčíková se Siniakovou slaví druhé vítězství, zajistily si semifinále

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou vyhrály ve středu večer v americkém Fort Worthu své druhé utkání v základní skupině WTA Finals. Na první výhru navázaly v souboji s čínskými debutantkami I-fan Sü a Čao-süan Jang. Druhou rundou pokračovaly také singlové boje ve skupině Nancy Richeyové, dvě výhry má na kontě Řekyně Maria Sakkariová.

Krejčíková se Siniakovou vybojovaly druhou výhru
Turnaj mistryň zastihl české tenistky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou ve skvělé formě. Obhájkyně titulu si po vítězství nad Desirae Krawczykovou a Demi Schuursovou připsaly triumf i ve druhém utkání základní skupiny. Čínskou dvojici I-fan Sü a Čao-süan Jang, které debutují na WTA Finals, porazily dvakrát 6:3.

Po hladce vyhraném prvním setu si Češky poradily i s drobnými komplikacemi v sadě druhé. Napřed prohrávaly 0:2, načež se prodraly do vedení 4:2, ale o výhodu brejku přišly. Tato ztráta je ale nijak nerozhodila a Krejčíková se Siniakovou vybojovaly hned v osmé hře další brejk. Zápas posléze dopodávaly.

České tenistky, které mají bilanci dvou výher a skóre 4:0, si tak zajistily jako vůbec první ve Fort Worth postup do semifinále.

Sakkariová vyhrála i druhý zápas
Ve výborné formě se na WTA Finals nachází Řekyně Maria Sakkariová (5.). Po dvousetové výhře nad domácí Jessicou Pegulaovou (3.) dokázala v noci na čtvrtek přidat další triumf, tentokrát nad Arynou Sabalenkovou (7.). Řecká tenistka znovu neztratila set a zvítězila za 99 minut hry 6:2, 6:4.

Běloruska sice ve druhém setu dokázala stáhnout ztrátu dvou brejků a z 0:3 otočit na 4:3, jenže ani to jí nestačilo k tomu, aby něco s výsledkem zápasu udělala.

Sakkariová si výhrou nad Sabalenkovou zajistila postup mezi nejlepší čtyřku letošního Turnaje mistryň.

Džábirová udržela naději na semifinále
Svou první výhru v základní skupině Turnaje mistryň vybojovala Uns Džábirová (2.) z Tuniska. V souboji s domácí Jessicou Pegulaovou (3.) zvítězila po obratu ve třech setech 1:6, 6:3, 6:3 a vykřesala naději na postup do semifinále.

Tunisanka se po nepovedené první sadě, v níž třikrát přišla o podání, na servisu výrazně zlepšila. Pegulaová sice měla i nadále šance, jak uskočit do trháku a zkraje třetího setu si vypracovala hned pět brejkbolů, ale světová dvojka ji už do vedení nepustila a v koncovkách dalších dějství byla lepší hráčkou.

Gauffová s Pegulaovou se nadále trápí
Ani druhé utkání v základní skupině nedokázaly domácí favoritky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová získat ve svůj prospěch. Po nečekané porážce s Číňankami I-fan Sü a Čao-süan Jang totiž nezvládly ani duel s Desirae Krawczykovou a Demi Schuursovou, kterým podlehly 6:3, 0:6, 5:10.

Turnaj mistryň, Fort Worth (ženy, USA, 5 000 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Skupina Nancy Richeyové
Uns Džábirová (TUN, 2.) – Jessica Pegulaová (USA, 3.) 1:6, 6:3, 6:3
Maria Sakkariová (GRE, 5.) – Aryna Sabalenková (7.) 6:2, 6:4

Skupina Rosie Casalsové
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Sü, Jang (CHN) 6:3, 6:3
Gauffová, Pegulaová (USA) – Krawczyková (USA), Schuursová (NED) 6:3, 0:6, 5:10