Ideální návrat Vondroušové! S Kolodziejovou vyhrály turnaj v Poitiers

- Jan Vojkůvka

Úspěšný návrat na tenisové dvorce hlásí z francouzského Poitiers Markéta Vondroušová. Česká tenistka spojila síly se svou kamarádkou Miriam Kolodziejovou, se kterou si podmanily tamní deblový turnaj z okruhu ITF. Ve finále Češky porazily nasazené jedničky Jessiku Ponchetovou a Renatu Voráčovou 6:4, 6:3.

Třiadvacetiletá Vondroušová se naposledy představila v dubnu na antukovém turnaji ve Stuttgartu a od té doby marodila s levým zápěstím. Konzervativní léčba nezabrala a v květnu se česká hráčka podrobila operaci. Zotavování zabralo podstatnou část sezony a kromě toho, že Vondroušová musela vynechat hned tři grandslamy, také se postupně propadla mimo první stovku světa.

Návrat absolvovala nakonec až tento týden v Poitiers. První ostrý singlový zápas nezvládla a ve dvou setech prohrála s Julijí Hatoukaovou, o poznání úspěšnější ale byla ve čtyřhře. Pro deblový turnaj se spojila se svou kamarádkou Miriam Kolodziejovou, která prožívá, co se čtyřhry týče, životní sezonu.

Vítězka turnaje WTA v Parmě potvrdila svou formu i na osmdesátce v Poitiers, kde hodně pomohla s comebackem právě Vondroušové. Ta si totiž své vyřazení z dvouhry dokonale vynahradila, když po boku své parťačky dokráčela až k turnajovému titulu. To výrazně pomůže i jejímu sebevědomí a herní jistotě, což po tak dlouhé tenisové pauze nutně potřebuje.

České duo, které spolu odehrálo v minulých letech už několik turnajů, prošlo k poitierskému titulu bez ztráty setu a ve finále proti Ponchetové s Voráčovou bylo jasně lepší. Do utkání sice Kolodziejová s Vondroušovou nevstoupily zrovna ideálně a prohrávaly 0:2, ale okamžitým rebrejkem se nakoply ke spanilé jízdě, během níž už žádné podání neztratily a nakonec zvítězily za pouhých 64 minut.

Zatímco pro Kolodziejovou se jedná už o osmý letošní deblový titul, Vondroušová se z deblové trofeje raduje poprvé od roku 2017. I tehdy ve Stuttgartu-Stammheimu ostatně triumfovala po boku Kolodziejové, se kterou nyní v Poitiers vybojovala už čtvrtý společný titul.

Obě Češky si navíc potvrdily, že jim společná souhra funguje. A pokud vše půjde podle plánu, měly by spolu na začátku příští sezony odehrát i úvodní grandslam roku v Austrálii.