VIDEO: Internetem se šíří záběry tenistky mlácené svým trenérem

- Jan Vojkůvka

Toxické vztahy mezi mužskými trenéry či otci a tenistkami jsou velmi často diskutovaným tématem. To, co bylo zachyceno na videu, které se šíří internetem, však tenisový svět doposud neviděl. Rozzuřený trenér (a pravděpodobně zároveň i otec tenistky) napadl přímo na kurtu svou svěřenkyni.

Mnoho více či méně známých tenistek se v minulosti svěřilo, že se staly oběťmi násilí ze strany svých otců či trenérů. Přestože si většina z nás něco takového možná ani nechce připustit, neznamená to, že by se to nedělo. Dokládá to i video, které zveřejnil Igor Jurič.

Veřejně známá chorvatská osobnost ke zveřejněnému videu, na kterém je k vidění brutální napadení tenistky přímo na kurtu, napsala: „Další brutální násilí od otce vůči jeho dceři. Byl jsem informován, že jde o rodinu pocházející z Číny. I na tuto zrůdu podáme trestní oznámení,“ naznačil Jurič. K incidentu mělo dojít právě v Chorvatsku.

Krátce po zveřejnění videa sdílela příspěvek například bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, kterou zděsilo nejen chování násilníka, ale také konání přihlížejících.

„Nevím, kdo je ta osoba, ale co to k... je?! A lidé tak dlouho natáčí, aniž by zasáhli. To je absolutní ostuda!“ zlobila se běloruská tenistka.