Knutson slaví druhou profesionální trofej! V Loughborough vyhrála deblový turnaj na okruhu ITF

- Jan Vojkůvka

Gabriela Andrea Knutson dotáhla své působení na turnaji v Loughborough až k turnajovému titulu. Česká tenistka uspěla ve čtyřhře, ve které nastoupila po boku Tchajwanky Joanny Garlandové. Česko-tchajwanská dvojice ve finále porazila třetí nasazené Martynu Kubkaovou a Elenu Malyginovou 6:3, 6:3.

Pětadvacetiletá Knutson, která má americké a české kořeny, letos absolvuje první kompletní sezonu mezi profesionálkami a stále více se dere žebříčky dvouhry a čtyřhry směrem nahoru. Její další úspěšnou zastávkou byl britský Loughborough, kde sice skončila už v prvním kole dvouhry, ale ve čtyřhře s Tchajwankou Joannou Garlandovou nenašly přemožitelky.

Trojnásobná singlová semifinalistka z této sezony prokázala, že bylo správným rozhodnutím, když se hodlala více tenisu věnovat. Nese to totiž kýžené ovoce.

S jednadvacetiletou Garlandovou se dohodla na vůbec prvním společném turnaji a výsledkem je zisk jejího druhého deblového titulu v probíhajícím ročníku. Jejich cesta za trofejemi přitom nebyla vůbec jednoduchá a už v semifinále měly dost obtížnou překážku.

Ve čtvrtek si ale vyšláply na první nasazené Abdurajmovovou s Marcinkevičovou. Po hodinu a půl dlouhé bitvě nakonec pár Knutson/Garlandová dotáhl duel k postupovému cíli s konečným výsledkem 7:5, 4:6, 10:6. A česko-tchajwanská dvojice se mohla těšit na páteční finále.

V něm turnajové trojky Kubkaová s Malyginovou nedokázaly využít ani jeden ze čtyř brejkbolů a tahaly v utkání za kratší konec. Jejich soupeřky si vypracovaly hned třináct brejkbolů, z nichž tři proměnily a dokráčely si v Loughborough k prvenství.

Knutson, která je v současnosti 503. singlistka světa a 481. žena deblového žebříčku, svým vítězstvím navázala na dubnový turnaj v anglickém Nottinghamu. Tehdy se radovala z premiérové trofeje po boku Slovenky Katariny Strešnákové.