Nejlepší zápas mého života, prohlásil Auger-Aliassime. Soupeře zničil za pouhých 49 minut

- Petr Sumbal

Felix Auger-Aliassime prožívá výborné období své kariéry. Kanadský tenista zvítězil na dvou turnajích v řadě a naposledy svou šňůru vítězství protáhl již na číslo deset na halovém turnaji v Basileji. V osmifinále proti Srbovi Miomiru Kecmanovičovi ztratil jediný gem a hotovo bylo už po 49 minutách.

Od Osmifinálového utkání mezi Felixem Augerem-Aliassimem a Miomirem Kecmanovičem se jistě čekal mnohem vyrovnanější průběh. Favorizovaný Kanaďan měl sice v zádech devět vítězství v řadě, v prvním kole se však pořádně natrápil s Marcem-Andreou Hueslerem, 62. tenistu žebříčku porazil až ve třech setech. Kecmanovič potřeboval v úvodním kole také tři sety, poradil si s 31. hráčem světa Alejandrem Davidovichem Fokinou.

Auger-Aliassime však nenechal nikoho na pochybách, kdo je v utkání favoritem a svého soupeře vyřídil za pouhých 49 minut, když zvítězil hladce 6:1, 6:0. Ve druhém setu dokonce 22letý tenista dominoval natolik, že v něm prohrál pouhých sedm výměn. Celkem se Kanaďan v utkání dopustil pouze šesti nevynucených chyb oproti 25 vítězným míčům. Kecmanovičovi statistici zaznamenali jen dva vítězné údery a osm nevynucených chyb.

„Asi už jsem ani nemohl hrát lépe,“ hodnotil s úsměvem na tváři v rozhovoru na kurtu bezprostředně po utkání své povedené vystoupení Auger-Aliassime. „Byl to můj nejlepší zápas v životě. Na v kariéře, ale už od dětství,“ prohlásil.

Auger-Aliassime se díky tomuto vítězství znovu o něco více přiblížil ke své premiérové účasti na Turnaji mistrů. Na závěrečný turnaj sezóny pro osm nejlepších tenistů roku jsou k dispozici ještě tři volná místa a kanadský tenista se aktuálně nachází na poslední postupové pozici. Jeho náskok na nejbližšího pronásledovatele Taylora Fritze činí 315 bodů a zatímco Američan vypadl na turnaji ve Vídni už v osmifinále, Auger-Aliassime může v Basileji ještě další body na své konto připočíst.

Velký krok k účasti mezi tenisovou smetánkou udělal Auger-Aliassime zejména v únoru a v říjnu letošního roku. V obou obdobích zářil na halových turnajích. Zkraje sezóny si připsal svůj první titul kariéry v Rotterdamu a následně postoupil do finále v Marseille. Tento měsíc pak přidal do své sbírky další dva tituly z Florencie a Antverp a ve svém tažení zatím pokračuje i pod střechou v Basileji.

Už dnes se světová devítka utká s kazašským tenistou Alexanderem Bublikem (38.). „Velmi dobře servíruje, jeho hře halové podmínky svědčí. Bude to určitě náročný zápas, pokusím se na něj nachystat stejně jako na ten dnešní a snad budu hrát znovu tak dobře,“ vyjádřil se směrem ke čtvrtfinálovému utkání Auger-Aliassime.