Osmá pětadvacítka v sezoně! B. Fruhvirtová slaví další titul, nasazené jedničce nadělila kanára

- Jan Vojkůvka

Brenda Fruhvirtová je na turnajích ITF W25 nezastavitelná! Patnáctiletá Češka si podmanila už osmou letošní pětadvacítku, když ve finále s Ylenou In-Albonovou předvedla dominantní výkon. Švýcarskou nasazenou jedničku deklasovala za 72 minut 6:0, 6:1 a dál pracuje na vylepšování svého osobního maxima ve světovém žebříčku.

Byl to další parádní týden v podání Brendy Fruhvirtové, která si v Santa Margheritě vylepšila letošní zápasovou bilanci už na 49-6. Po mírném zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále na šedesátce v San Sebastianu, kde se představila na konci září, se mladá česká tenistka vrátila na vítěznou vlnu a na italské pětadvacítce znovu dominovala.

Přestože na cestě do finále ztratila jeden set ve čtvrtfinále s domácí Annou Turatiovou, v dalších zápasech nedala svým soupeřkám šanci a dokráčela si už pro osmý letošní titul. A ten navíc vybojovala po suverénní finálové jízdě.

Patnáctiletá Fruhvirtová přitom nehrála s nijak slabou hráčkou. Naopak, třiadvacetiletá Ylena In-Albonová koketuje i s turnaji na okruhu WTA a letos si na okruhu ITF podmanila například šedesátku v Saint-Gaudens. V nedělním finále ale nedokázala vůbec akceptovat tempo a styl české soupeřky, proti které si podržela pouze jedno podání a neprodrala se ani k jednomu brejkbolu.

Fruhvirtová měla utkání od úvodních výměn pevně pod svou kontrolou. V průběhu zápasu si vypracovala hned 11 brejkbolů, z nichž využila 6 a turnajovou jedničku zcela zdecimovala. V utkání, které trvalo jen 72 minut, se převážně hrálo při podáních Švýcarky, a to neměla Fruhvirtová nikterak dominantní první servis. Jenže na podání ztratila všehovšudy pouhé čtyři fiftýny a nedala In-Albonové ani náznak jakékoliv šance.

Mladičká Češka svým triumfem v Santa Margheritě dál pracuje na svém umístění ve světovém žebříčku. Za dva týdny si připíše dalších 50 bodů a kromě toho, že má jistotu možnosti startu v kvalifikaci Australian Open, se znovu výrazně přiblíží první světové stovce. Zisk osmé letošní trofeje by ji měl posunout někam ke 140. místu.