Kuriózní podívaná v Guadalajaře. Zápas Kvitové odsunul roj včel, kurt musel být evakuován

- Filip Lefenda

Probíhající podnik WTA 1000 v mexické Guadalajaře okořenila nevídaná kuriozita. Úvodní zápas Petry Kvitové musel být posunut kvůli roji včel, který se uhnízdil na stříšce umpiru.

Zatímco na mužském turnaji v Neapoli počasí poničilo kurty a přesunulo kvalifikaci do jiného města, mexičtí pořadatelé museli zkraje týdne řešit ve spojitosti s přírodou zcela jiný problém. Na centrálním dvorci v Guadalajaře se usídlily včely.

Pakliže bylo záměrem pokochat se kvalitním tenisem, rozhodně nešlo v případě okřídlených zástupců hmyzí říše o nenáročné diváky. Stovky včel se totiž usadily přímo na umpirové židli – konkrétně na její stříšce.

Ochozy tak musely být před zápasem mezi Petrou Kvitovou a Bernardou Peraovou evakuovány a do akce se dostali profesionálové z úplně jiného odvětví. Utkání se po jejich zásahu a odstranění včel nakonec mohlo uskutečnit, byť s mírným zpožděním.

Kvitová dokázala americkou soupeřku v rozmezí dvou týdnů podruhé porazit. Zatímco v Ostravě pokořila Peraovou až skrze rozhodující set, tentokrát zvítězila ve dvou sadách 6:3 a 7:5. O den později už však pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku turnaj v Guadalajaře skončil. Zisk úvodního setu v souboji s Biancou Andreescuovou k postupu nestačil, rodačka z Bílovce s Kanaďankou prohrála 6:3, 2:6 a 0:6 a sezona pro ni skončila.