Veselý kvůli zranění ukončil sezónu. Po větší zátěži mám stále bolesti, přiznal

- Marek Bartošík

Předčasný konec sezóny musí strpět Jiří Veselý, kterého dlouhé měsíce trápí problémy s úponem zadního stehenního svalu. Zkušený český tenista nedávno po sérii nedostatečných výsledků vypadl z elitní stovky žebříčku a aktuálně okupuje 101. příčku světového pořadí. Jeho posledním letošním turnajem zůstane grandslamové US Open, kde v prvním kole nestačil na Daniela Evanse poměrem 0:3 na sety.

Byla to pro něj podivná sezóna. Jiří Veselý ji zahájil nevydařeným australským turné, během kterého vyhrál pouze dva zápasy v kvalifikaci a nastřádal tři porážky v hlavní soutěži. Po neobhájení titulu v Puné přišel obrovský žebříčkový propad na 123. místo. A poté – zcela nečekaně – Veselý zazářil postupem do finále prestižní pětistovky v Dubaji!

Na únorové skalpy Marina Čiliče, Roberta Bautisty Aguta, Novaka Djokoviče a Denise Shapovalova však Veselý v další části sezóny i kvůli zranění nenavázal.

„Od dubna bojuji s natrženým úponem hamstringu, který jsem si obnovil v červenci v Newportu. Upřímně jsem stále doufal, že se mé zranění vyléčí. Bohužel jsem musel letošní sezónu ukončit a dát svému tělu potřebný čas. Ačkoliv dělám všechno možné, po větší zátěži mám stále bolesti. Udělám vše, abych byl připravený na novou sezónu,“ uvedl na svém instagramovém účtu Veselý.

Devětadvacetiletý český dlouhán letos startoval střídavě na akcích ATP a challengerech, ve dvouhře nastřádal zápasovou bilanci 20 výher a 19 porážek. Kromě finálové účasti v Dubaji zapsal semifinále na velkém antukovém challengeru v Marbelle či postup do třetího kola Wimbledonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jiri Vesely (@veselyjiri)