WTA

Los WTA Guadalajara: Derby i zrádné soupeřky. Nechybí Krejčíková či Kvitová

- Radek Štohl

Z pohledu českého fanouška los nevyšel zrovna ideálně. Hned v prvním kole turnaje WTA 1000 v mexické Guadalajaře se proti sobě postaví Marie Bouzková a Tereza Martincová, Karolínu Plíškovou čeká Jelena Rybakinová. Zrádnou soupeřku dostala také Petra Kvitová.

V hlavní soutěži štědře dotovaného turnaje se ve dvouhře představí 56 tenistek, osm nejvýše nasazených hráček má v prvním kole volný los. To však neplatí pro žádnou českou tenistku, všech šest účastnic si zahraje hned na úvod podniku.

Roli nejvýše nasazené Češky v Mexiku plní devítka turnaje Barbora Krejčíková (14.), devět zápasů neporažená hráčka bude čelit Anně Kalinské (58.).

Šestnáctku nasazených uzavírá Petra Kvitová (21.), jež narazí na Bernardu Peraovou (43.), Američanku v jediném vzájemném zápase udolala při posledním ročníku Ostravy ve třech setech. Peraová za uplynulého čtvrt roku byla třikrát ve finále, dvakrát slavila titul. Pokud Kvitová uspěje, ve druhém kole se utká s vítězkou duelu Bianca Andreescuová (57.)/Jil Teichmannová (38.).

Los nepřál Karolíně Plíškové (22.), hned v prvním zápase se střetne s Jelenou Rybakinovou (26.). V případě vítězství se Češka pokusí překvapit trojku turnaje Jessicu Pegulaovou (6.), se kterou prohrála čtyři z pěti vzájemných zápasů.

Účast ve dvouhře si díky žebříčkovému postavení zajistila také Kateřina Siniaková (51.), někdejší 31. hráčka žebříčku dvouhry se pokusí skolit jedenáctou nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou (16.).

Poprvé od US Open se do hry zapojí Marie Bouzková (41.), čtyřiadvacetiletá tenistka v českém derby nastoupí proti Tereze Martincové (70.). Jediné vzájemné měření sil před třemi lety lépe dopadlo pro Bouzkovou, která uspěla v prvním kole kvalifikace French Open.

Šestici Češek může doplnit Linda Fruhvirtová (76.), která ve večerním finále kvalifikace bude plnit roli favoritky proti Elině Avanesjanové (129.).