ITF

Úspěšná dohrávka, kanár ve finále. Šebestová slaví premiérovou trofej ze dvouhry

- Radek Štohl

Ivana Šebestová (774.) po úspěšné dohrávce semifinále dvouhry zvládla také své první finále singlu. Mladá Češka na podniku v řeckém Heraklionu potvrdila roli favoritky proti domácí divoké kartě Eleně Korokozidiové (1445.), kterou přehrála 6:0, 7:6(6). Odpoledne pak dokonce zkompletovala svůj premiérové double!

Jednadvacetiletá tenistka se na okruhu poprvé objevila v sezoně 2017, jejím dosud největším výsledkem na mezinárodní úrovni byly čtyři účasti ve čtvrtfinále. To se změnilo v Heraklionu.

Šebestová v prvních dvou zápasech proti Mettrauxové (964.) a Popaové (1190.) neztratila ani set, ve čtvrtfinále zvládla třísetovou bitvu s Tedescovou (-). V neděli dopoledne vyhrála  dohrávku proti Ukrajince Olijnykovová, se kterou si nakonec poradila 5:7, 6:4, 6:4.

Dle žebříčkového postavení byla favoritkou také ve finálovém střetnutí, ve kterém se utkala s domácí divokou Korokozidiovou (1445.). Vstup do zápasu měla vskutku bravúrní, v úvodním setu neztratila jediný gem!

Řecká soupeřka první hru získala zkraje druhé sady – třikrát v řadě uspěla při podání Češky, která dokázala kontrovat jen dvakrát. Šebestová se dostala ze stavu 3:5, ve dvanáctém gemu musela uspět na returnu. Těžkou chvíli ale ustála, vynutila si tiebreak, ve kterém rovněž prohrávala 3:5 a 5:6. Závěr duelu ale otočila, díky čemuž slaví premiérovou trofej.

Šebestová zkompletovala double!
Ivana Šebestová, která v neděli vybojovala svůj premiérový singlový titul mezi profesionálkami, dokázala odpoledne v Heraklionu zkompletovat také svůj první double v kariéře. Ve finále čtyřhry spolu s Němkou Silvií Ambrosiovou porazily nasazené jedničky Simonu Ogescuovou a Dimitru Pavlouovou dvakrát 7:5.

W15 Nana Heraklion (ženy, GRE, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Elena Korokozidiová (GRE, 1445.) – IVANA ŠEBESTOVÁ (774.) 0:6, 6:7(6)

Semifinále dvouhry
IVANA ŠEBESTOVÁ (774.) – Oleksandra Olijnykovová (UKR, 810.) 5:7, 6:4, 6:4

Finále čtyřhry
Ogescuová (ROU), Pavlouová (GRE) – Ambrosiová (GER), ŠEBESTOVÁ 5:7, 5:7

Ivana Šebestová po finále MČR v Ostravě 2021.