Serena si užívá tenisového důchodu. Fanoušky pobavila na sociálních sítích

- Daniel Gargulák

Po svém posledním utkání na US Open si Serena Williamsová dopřává zaslouženou dovolenou. V Mexiku se v luxusním resortu Chablé Maroma skvěle bavila se svými známými a o skvěle strávený čas se podělila i na instagramu.

Bylo to téměř nevyhnutelné a dlouho očekávané rozhodnutí. Serena Williamsová si po oznámení konce kariéry ve sloupku webu Vogue a posledním odehraném duelu na US Open užívá tenisového důchodu.

„Nesnáším to. Vybírat si mezi tenisem, rodinou a dětmi. Kdybych byla muž, nemusela bych. Ale musím. A vybírám si rodinu. Tento měsíc mi ale bude 41 let a něčeho se vzdát musím. Zdráhala jsem se přiznat sobě i komukoli jinému, že se potřebuju od tenisu posunout dál,“ uvedla bývalá světová jednička pro Vogue po vypadnutí ve druhém kole srpnového National Bank Open v Torontu.

Její kariéra ale ještě napsala poslední kapitolu a byla u toho i česká stopa. Lucie Hradecká a Linda Nosková totiž vyřadily sestry Williamsovy v prvním kole čtyřhry US Open, které se odehrálo ve fantastické kulise centrkurtu Arthura Ashe. V singlu dokráčela Serena až do třetího kola, kde ji zastavila po třísetové bitvě Australanka Ajla Tomljanovicová.

Nicméně legendární Američance ani tyto porážky příliš vrásek na tváři neudělaly a v Mexiku si užívá tenisového důchodu i s fanoušky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams)

Video Williamsové okomentovala také bývalá světová pětka a účastnice nedávného AGEL Open v Ostravě Eugenie Bouchardová. „Tenisový důchod ti sluší,“ zmínila Kanaďanka.

Osmadvacetiletá Bouchardová měla s Williamsovou skvělý vztah. I ji tedy mrzel konec Sereny po US Open. „Jsem moc vděčná, že jsem s tebou mohla sdílet tenisový kurt, přestože jsem s tebou vždy prohrála. Ukázala jsi mi, co to znamená bojovat, na kurtu i mimo něj,“ uvedla na twitteru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams)