WTA

Opět bez trenéra! Raducanuová po šestnácti měsících hledá pátého kouče

- Radek Štohl

Emma Raducanuová už nespolupracuje s trenérem Dmitrijem Tursunovem, který Britku vedl pouhé dva a půl měsíce. Podle britských médií za koncem této spolupráce stojí Tursunov, bývalý dvacátý hráč žebříčku dvouhry si údajně našel jiného svěřence. Raducanuová za posledních patnáct měsíců přichází už o čtvrtého kouče.

Raducanuovou včetně loňského Wimbledonu vedli Nigel Sears, Andrew Richardson a Torben Beltz. Naposledy u vítězky předposledního ročníku US Open působil právě Dmitrij Tursunov, jenž s aktuálně 68. singlistkou světa začal spolupracovat na konci července.

Ani tato spolupráce však neměla dlouhého trvání. Na rozdíl od předchozích vyhazovů od britské tenistky nyní přišel konec ze strany ruského kouče, ten by měl trénovat někoho jiného. O koho jde, ovšem zatím nebylo sděleno.

Emma Raducanuová pod bývalým koučem absolvovala patnáct soutěžních zápasů, v osmi z nich dokázala zvítězit. Největším výsledkem Britky pod Tursunovem bylo semifinále v Soulu z druhé poloviny září, na ostatních podnicích maximálně zvítězila ve dvou utkáních.

Devatenáctiletá tenistka tak znovu bude hledat svého trenéra. Někdejší členka TOP 10 se dočasně bude připravovat pod někdejším kondičním trenérem Andyho Murrayho Jezem Greenem, 50letý trenér je zároveň součástí týmu Dominica Thiema.