ATP

Krátká výpomoc! Bývalý trenér Sereny a současný kouč Halepové povede mladého Dána

- Radek Štohl

Byl u úspěchů Sereny Williamsové, v současné době je trenérem Simony Halepové. Rumunská tenistka se však vinou zranění už letos na okruhu neobjeví, Patrick Mouratoglou se tak do konce letošního ročníku dohodl na spolupráci s talentovaným Holgerem Runem.

„Simonu Halepovou ještě nějaký čas čeká rekonvalescence, podpořila mě tak v hledání nové spolupráce. Dnes s radostí můžu oznámit, že se připojím k týmu Holgera Runeho. Na spolupráci s Holgerem se už velmi těším, máme mezi sebou speciální pouto od prvního dne, co jsme se potkali, tedy od jeho třinácti let," přiblížil Mouratoglou na twitterovém účtu.

Dvaapadesátiletý Francouz v minulosti vedl Marcose Baghdatise, Grigora Dimitrova, Stefanose Tsitsipase nebo Coco Gauffovou. Jeho nejznámější svěřenkyní byla Serena Williamsová, se kterou spolupracoval v letech 2012 až 2021. Williamsová pod ním získala deset grandslamových trofejí ve dvouhře nebo zlatou olympijskou medaili.

Od dubna letošního roku vypomáhá Simoně Halepové, jež pod ním mimo jiné dosáhla na semifinále Wimbledonu. V polovině září ovšem předčasně ukončila sezonu.

Patrick Mouratoglou tohoto volna využil k tomu, aby pomohl vybrousit talent Holgera Runeho. „Jsem nadšený, že se ve zbytku sezony připojí k mému úžasnému týmu," informoval Rune na twitteru.

Holger Rune je bývalou juniorskou jedničkou, aktuálně mu už patří 27. místo žebříčku dvouhry. Devatenáctiletý Dán na přelomu dubna a května vyhrál svůj první turnaj ATP ve dvouhře, v Mnichově tehdy šokoval i Alexandera Zvereva. O měsíc později vybojoval čtvrtfinále na French Open. Poté musel skousnout šest porážek v řadě, naposledy se probojoval do finále turnaje v Sofii.