Za 57 minut hotovo! Siniaková s Mladenovicovou dominovaly monastirské čtyřhře

- Jan Vojkůvka

Kristina Mladenovicová a Kateřina Siniaková zvítězily na deblovém turnaji WTA v Monastiru. Ve finále rozdrtily za pouhých 57 minut po setech 6:2, 6:0 Miju Katoovou a Angelu Kulikovovou. Česko-francouzský pár spolu přitom nastoupil k vůbec první společné akci a celým turnajem prosvištěl bez ztráty setu.

Siniaková odcestovala do Monastiru především kvůli dvouhře. Jako vítězka turnaje v Portoroži chtěla navázat na svůj úspěch ze Slovinska, což se jí ale nakonec nepovedlo. Oproti očekávání vypadla už v osmifinále, když prohrála s pozdější semifinalistkou Claire Liuovou 5:7, 2:6.

Náladu si ale šestadvacetiletá Češka spravila ve čtyřhře, do které naskočila po boku Francouzky Kristiny Mladenovicové, další elitní deblistky a bývalé světové desítky v singlu. Společnými silami si v průběhu týdne doslova podmanily deblovou soutěž v Monastiru a získaly na prvním společném turnaji první trofej.

Česko-francouzská dvojice byla v Tunisku k nezastavení a během celého turnaje neztratila ani set. Jejich sílu postupně pocítily Lechemiaová s Lohoffovou, Lamensová s Rodinovou, Abdurajmovová a Ču a ve finále pak Katoová s Kulikovovou.

Japonsko-americký pár nedokázal vůbec čelit náporu nasazených jedniček. Ačkoliv Katoová s Kulikovovou byly turnajovými dvojkami, ve finále uhrály jen dvě hry a za 57 minut odcházely poražené.

Zatímco Mladenovicová vybojovala jubilejní třicátý deblový titul na okruhu WTA a pátou trofej letos, pro Siniakovou se jedná o dvacátý titul ve čtyřhře. V této sezoně slaví už šestý triumf, třikrát se z toho radovala na grandslamových turnajích.