Martincovou výrazně limitovalo koleno. Odhlásila se z Kluže a zvažuje konec sezony

- Jan Vojkůvka

Stav kolena české tenistky Terezy Martincové se před čtvrtfinálovým utkáním AGEL Open výrazně zhoršil. V duelu s Jekatěrinou Alexandrovovou ji stav nohy limitoval a nedovolil jí odvést výkon, jaký by chtěla. I proto nakonec prohrála 1:6, 6:4, 1:6 a nyní zvažuje, jestli raději sezonu předčasně neukončit. První krok k tomuto rozhodnutí už učinila, když se před losem odhlásila z turnaje v rumunské Kluži.

Martincová, která na AGEL Open nastupovala ke všem zápasům se zatejpovaným kolenem, měla tentokrát obtíže od úvodních výměn střetnutí. „Od začátku jsem cítila, že to budu mít těžké hlavně sama se sebou. Kvůli noze jsem měla problémy se servisem, vůbec jsem nebyla schopna se odrážet. Ve druhém setu jsem se snažila něco vymyslet, hrála jsem víc na riziko, protože jsem nebyla schopna tolik vyměňovat,“ přiznala česká hráčka, která dokonce zvažovala, že by utkání mohla předčasně ukončit.

„Doma jsem to ale nechtěla udělat,“ odmítla myšlenky na skreč, které se jí během zápasu honily hlavou. „Vážila jsem si těch lidí, kteří tu jsou a nechtěla jsem jim to utnout,“ podotkla. Během tiskové konference také ozřejmila, co jí v utkání dělalo největší problémy.

„Jsem zvyklá na jeden tejp, který si dělám. Jenže jsem cítila, že to tentokrát nestačí. Potřebovala jsem to přitáhnout a hodně silně podvázat,“ vysvětlovala. „Přitáhli mi sice čéšku na druhou stranu, což je trochu nepříjemná záležitost, ale věděla jsem, že je to jediná cesta, co mohu zkusit. Snažila jsem se vymyslet aspoň něco, aby to trochu pomohlo,“ poznamenala Martincová, která sice protáhla zápas do tří setů, ale v závěrečné sadě už nedokázala favorizované soupeřce čelit.

Po utkání zvažovala, co udělá se zbytkem sezony. Nechtělo se jí totiž vynechat naplánovaný turnaj v Kluži. „Jsem přihlášená do Kluže, kde to začíná v pondělí a úterý, což je brutální. Musím si na to sednout, protože mám halu ráda, ale necítím se úplně fit,“ přemítala. „Musím si říct, jestli nepojedu do Kluže a nevykašlu se na Mexiko, kde jsem bohužel v kvalifikaci a je těžké to stíhat. Snažím se využít haly, takže kdyby to bylo v průběhu sezony, tak stoprocentně nehraju.“

„Tady mám takový otazník. Tím, že jde o věc, která se nezahojí po třech dnech volna. Je to fakt blbá záležitost. Člověk neví, jak se bude cítit. Není to natažený sval, není to zánět a hrozně těžce se mi o tom rozhoduje," přiznala Martincová, která ale rozhodnutí učinit musela.

A nakonec se z Kluže odhlásila zhruba hodinu před losem hlavní soutěže. V ohrožení je i její cesta do Guadalajary, což by měl být její poslední turnaj sezony. Vzhledem k jejím problémům s kolenem se však pravděpodobněji jeví možnost, že v Mexiku startovat nebude.