V Česku jsem odehrála poslední zápas, slzela Hradecká. Velkolepou rozlučku nechystá

- Petr Sumbal

Lucie Hradecká se na konci letošního roku definitivně rozloučí se svou bohatou tenisovou kariérou. Poslední utkání na domácí půdě odehrála 37letá hráčka na ostravském WTA turnaji AGEL Open. Mimo světla hlavních reflektorů v místní „malé“ atletické hale na kurtu č. 1. „Nejsem ten typ, který by dělal velkolepé věci,“ odtušila Hradecká s tím, že žádnou velkou rozlučkovou akci ani nechystá. Svůj poslední zápas v Česku prohrála ve čtyřhře po boku 17leté krajanky Lindy Noskové.

Lucie Hradecká se pomalu loučí s kariérou. Ještě než ji definitivně uzavře, má v plánu odehrát turnaje v americkém San Diegu a v mexické Guadalajaře, kde ještě nikdy nebyla. Na českém území se však představila naposledy v utkání prvního kola deblového turnaje v Ostravě. Spolu s Lindou Noskovou prohrály proti americkému páru Caty McNallyová, Alycia Parksová 4:6, 3:6.

„Před zápasem na emoce nebyl čas, ale teď už mi to všechno dochází,“ hovořila na tiskové konferenci viditelně dojatá Hradecká. „Musím říct, že nejvíc kamarádů jsem měla přítomných na turnaji v Praze, kde se loučila Andy (Andrea Hlaváčková). Tady vtipně nebyl ani trenér. Největší rozlučka proběhla v létě v Praze a žádnou další už neplánuju. Nejsem ten typ, který by dělal velkolepé věci,“ usmála se Hradecká.

Noskovou neměla Hradecká za deblovou parťačku úplně poprvé, společně se daly dohromady už pro letošní US Open, kde dokonce dokázaly v prvním kole porazit slavné sestry Williamsovy. „V Cincinnati se mi zranila parťačka Sania Mirzaová, takže jsem na poslední chvíli řešila, s kým bych se mohla napsat, abych se dostala do soutěže. Už bylo po přihláškách, a když jsem se dívala na jména, která jsou pod čarou, napadla nás s trenéry právě Linda,“ popisovala Hradecká.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený AGEL Open 2022 (@agelopen)

Nosková v tu chvíli věděla, že s parťačkou, se kterou byla původně přihlášená, by se do hlavní soutěže newyorského grandslamu nedostala, takže nakonec dala přednost právě Hradecké. „S Lindou se mi hrálo dobře, sedly jsme si i mimo kurt, takže když jsem řešila, s kým si zahraju tady v Česku, oslovila jsem ji,“ prozradila Hradecká.

Spojení Hradecké s Noskovou bylo z určitého pohledu symbolické. Odcházející hvězda, mimo jiné vítězka tří grandslamů ve čtyřhře, majitelka stříbra a bronzu z olympijských her a pětinásobná vítězka Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu), se na jedné straně dvorce potkala s reprezentantkou silné nastupující generace českých tenistek v podobě Noskové.

„Myslím si, že mladá generace se bude muset hodně snažit, aby se dostala na laťku, kterou jsme nastavily my, nebo aby ji dokonce překonala,“ narážela Hradecká na další tenistky její generace, které nedávno také ukončily kariéru. „Máme výborné mladé holky, jsem ráda, že je to baví a mají chuť hrát turnaje. Škoda, že kluci se trochu ztrácejí,“ zakončila s úsměvem své povídání loučící se Hradecká, která dva poslední turnaje kariéry odehraje v USA a v Mexiku s tchajwanskou tenistkou Chao-čching Čchan.