AGEL Open: Fantastická Kvitová udolala Badosaovou! Krejčíková i Muchová postoupily bez ztráty setu

- Redakce

Na ostravském halovém podniku AGEL Open se ve středu velmi dařilo českým singlistkám. Šampionka z Tallinnu Barbora Krejčíková vstoupila do turnaje hladkým vítězstvím nad Američankou Shelby Rogersovou (6:2, 6:2). Karolína Muchová následně v prvním kole udolala Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou dvakrát 6:4. Už do čtvrtfinále postoupila Petra Kvitová, jež v nádherném souboji přemohla nasazenou dvojku Paulu Badosaovou ze Španělska. Se soutěží čtyřhry se v úvodním kole rozloučily Lucie Hradecká a Linda Nosková. Deblové čtvrtfinále znamenalo konečnou pro Nikolu Bartůňkovou s Barborou Palicovou.

Kvitová v Ostravě skolila Badosaovou!
Česká lvice opět zazářila v Ostravar Aréně! Odhodlaná Petra Kvitová (20.) překonala také svou druhou překážku na halovém turnaji AGEL Open, když v osmifinále vybojovala vítězství 7:6(4) a 6:4 nad nasazenou dvojkou Paulou Badosaovou (4.) ze Španělska.

Dvaatřicetiletá Kvitová odvrátila v utkání devět z deseti brejkbolů soupeřky, o podání přišla pouze jednou (za příznivého stavu 2:1 ve druhé sadě). V nesmírně napínavé koncovce využila dvojnásobná wimbledonská šampionka až osmý mečbol.

„Věděla jsem, že bude hrát dobře a že skvěle servíruje. Moc nekazila, předvedla svou solidní hru. Je tady těžké zahrát vítězný úder, proto jsem občas musela i na síť. Celkově byl zápas náročný a myslím, že vítězný tiebreak mi hodně pomohl. Těší mě, že jsem utkání uzavřela ve dvou setech, moc sil mi už nezbývalo,“ okomentovala Kvitová, kterou čeká v pátečním čtvrtfinále vítězka letošního Wimbledonu Jelena Rybakinová (26.).

Muchová v Ostravě vyřadila Haddadovou Maiaovou
Karolína Muchová (189.) porazila v úvodním kole ostravského AGEL Open dvakrát 6:4 Beatriz Haddadovou Maiaovou (15.) z Brazílie a rozšířila počet českých osmifinalistek na čtyři.

Do utkání s nasazenou sedmičkou vstoupila olomoucká rodačka dvěma prohranými gemy, zakrátko ale dvěma brejky otočila skóre ve svůj prospěch. Ve druhém dějství prohrávala Muchová už 1:4, pak se ale nadechla pěti hrami v řadě k dalšímu skvělému obratu, ačkoliv za stavu 3:4 čelila na podání skóre 0:40 a celkem čtyřem brejkbolům.

„Jsem ráda, že se mi povedl vstup do turnaje a že jsem vyhrála ve dvou setech. V prvním setu jsem měla na začátku slabší chvilku, kdy to na mě všechno spadlo, potřebovala jsem se do toho dostat přes nějakou povedenou výměnu. To se mi potom povedlo, dobře jsem zareturnovala a potom už jsem si pro to šla,“ pronesla spokojená Muchová, jež si o druhé letošní čtvrtfinále zahraje ve čtvrtek proti Caty McNallyové (151.) ze Spojených států.

Krejčíková ztratila s Rogersovou jen čtyři gemy
Barbora Krejčíková (23.) vstoupila do ostravského turnaje AGEL Open suverénním vítězstvím dvakrát 6:2 nad Shelby Rogersovou (35.) ze Spojených států. Šestadvacetiletá Češka neztratila za hodinu a 17 minut ani jednou svůj servis a po takřka bezchybném výkonu po zásluze postoupila do osmifinále, v němž se utká se šestou nasazenou Belindou Bencicovou (14.) ze Švýcarska.

Po nedávném triumfu na halovém podniku v estonském Tallinnu bude domácí šampionka v tomto souboji útočit už na sedmou výhru v řadě.

„Určitě to nebyl jednoduchý zápas. I když to podle výsledku vypadá, že to snadné bylo, tak jsme se tahaly a i Shelby zahrála plno dobrých balónů a měla plno šancí. Jsem ráda, že se mi povedlo všechny její šance zničit a že jsem zahrála dobrý zápas. Soupeřka mě ničím moc nepřekvapila. Tím, že jezdíme pořád na ty stejné turnaje, tak ji znám a vím, jak hraje,“ okomentovala svůj povedený vstup do ostravského turnaje Krejčíková.

Hradecká s Noskovou v Ostravě dohrály
Lucie Hradecká a Linda Nosková se rozloučily s ostravským AGEL Open už v prvním kole čtyřhry, kde nestačily na Američanky Caty McNallyovou a Alyciu Parksovou 4:6 a 3:6.

O výsledku prvního setu rozhodl jediný brejk z pátého gemu. Zkraje druhého dějství si oba páry vyměnily servisy, Američanky ale poté získaly ještě dva brejky, které jim zajistily vítězství a postup do čtvrtfinále.

Pro sedmatřicetiletou Hradeckou se jednalo o poslední profesionální zápas před českými fanoušky. Do konce sezóny, po níž ukončí svou bohatou kariéru, chce ještě startovat na turnajích v americkém San Diegu a mexické Guadalajaře.

Bartůňková s Palicovou končí v deblovém čtvrtfinále
Soutěž čtyřhry na ostravském turnaji AGEL Open bude pokračovat bez české účasti. Nikola Bartůňková a Barbora Palicová, které jako jediné domácí hráčky zvládly úvodní kolo, podlehly ve čtvrtfinále nasazeným dvojkám Kazašce Anně Danilinové a Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové 6:7(4) a 3:6. České teenagerky nevyužily v prvním setu vedení 5:2 na gemy.

AGEL Open, Ostrava (ženy, CZE, 757 900 USD, hala – tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Shelby Rogersová (USA, 35.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (23.) 2:6, 2:6
KAROLÍNA MUCHOVÁ (189.) – Beatriz Haddadová Maiaová (BRA, 15.) 6:4, 6:4

Osmifinále dvouhry
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Ajla Tomljanovicová (AUS, 34.) 7:5, 2:2 skreč Tomljanovicová
PETRA KVITOVÁ (20.) – Paula Badosaová (ESP, 4.) 7:6(4), 6:4
Aljaksandra Sasnovičová (31.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 26.) 7:6(5), 4:6, 5:7

1. kolo čtyřhry
Flipkensová (BEL), Siegemundová (GER) – Bondárová (HUN), Zimmermannová (BEL) 6:4, 6:2
McNallyová, Parksová (obě USA) – HRADECKÁ, NOSKOVÁ 6:4, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
BARTŮŇKOVÁ, PALICOVÁ – Danilinová (KAZ), Haddadová Maiaová (BRA) 6:7(4), 3:6


Galerie