AGEL Open: Plíšková ztroskotala na americké kvalifikantce. Neprosadila se ani Voráčová

- Redakce

Na ostravském turnaji AGEL Open, který se řadí do prestižní kategorie WTA 500, v úterý pokračovalo úvodní kolo dvouhry i čtyřhry. V Ostravar Aréně se fanouškům představila Karolína Plíšková, jež nečekaně prohrála s americkou kvalifikantkou Alyciou Parksovou ve dvou setech. Do turnaje vstoupila olympijská šampionka Belinda Bencicová ze Švýcarska, která si ve večerním souboji poradila s kanadskou hvězdou Eugenií Bouchardovou. Renata Voráčová a Číňanka Si-jü Wang nestačily v prvním kole čtyřhry na Kazašku Danilinovou a Brazilku Haddadovou Maiaovou.

Plíšková nečekaně prohrála s Parksovou!
Halový podnik AGEL Open v Ostravě skončil pro domácí hvězdu Karolínu Plíškovou (19.) hned v úvodním kole. V tom rodačka z Loun zaznamenala šokující porážku 0:6 a 6:7(3) s americkou kvalifikantkou Alycií Parksovou (144.). Ta vyhrála zápas v hlavní soutěži podniku WTA poprvé od poloviny června.

Po kanáru v prvním setu přišel zkraje druhého dějství náznak zlepšení. Plíšková si vypracovala vedení 3:1, jenže poté prohrála čtyři hry v řadě. Za stavu 3:5 se ještě v utkání udržela rebrejkem, hrubě jí ale nevyšel závěrečný tiebreak, který ukončila celkově osmou dvojchybou. Po druhém servisu získala Plíšková v duelu pouhých 16 procent výměn. Parksová narazí v osmifinále na turnajovou čtyřku Marii Sakkariovou (7.) z Řecka.

„Nemohla jsem se dostat do rytmu, soupeřka to střílela a výborně servírovala, takže tam nebylo moc kde se chytit. Odzadu jsem se dneska necítila vůbec dobře. Byl to velmi špatný zápas, možná letos ode mě jeden z nejhorších. Dlouho jsem nehrála před českým publikem, necítila jsem se úplně dobře,“ zhodnotila nepovedené vystoupení na ostravském turnaji Plíšková.

Voráčová se v Ostravě neprosadila
Renata Voráčová a Číňanka Si-jü Wang dohrály na halovém turnaji AGEL Open v Ostravě v úvodním kole čtyřhry, kde byly nad jejich síly po setech 2:6 a 4:6 nasazené dvojky Kazaška Anna Danilinová a Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová. Voráčová s Wang vedly ve druhé sadě 4:1, od té doby ale sbíraly gemy pouze jejich favorizované protivnice.

„Byl to pro mě po antuce první turnaj v hale a se Si-jü jsme spolu hrály poprvé, takže jsme se trochu hledaly. Do prvního kola jsme měly těžké soupeřky, které nám nedaly nic zadarmo, ale postupně jsme se zlepšovaly. Je škoda, že to nedošlo až do supertiebreaku. Ve druhém setu jsme se hodně tahaly,“ uvedla osmatřicetiletá Voráčová.

A jak nahlíží na možné pokračování spolupráce s Číňankou Wang? „Těžko říct, asi podle situace. Já bych si s ní ale klidně ráda ještě zahrála. Ona má velký potenciál, je to super holka na kurtu i mimo něj. Známe se z turnajů, párkrát jsme spolu trénovaly,“ doplnila Voráčová, jež chce letos odehrát ještě několik halových akcí.

AGEL Open, Ostrava (ženy, CZE, 757 900 USD, hala – tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Anna Blinkovová (137.) – Caty McNallyová (USA, 151.) 1:6, 2:6
Jelena Ostapenková (LAT, 16.) – Aljaksandra Sasnovičová (31.) 2:6, 2:6
Emma Raducanuová (GBR, 67.) – Darja Kasatkinová (11.) 5:7, 4:6
Alycia Parksová (USA, 144.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (19.) 6:0, 7:6(3)
Belinda Bencicová (SUI, 14.) – Eugenie Bouchardová (CAN, 506.) 6:7(7), 6:1, 6:4

1. kolo čtyřhry
VORÁČOVÁ, S. Wang (CHN) – Danilinová (KAZ), Haddadová Maiaová (BRA) 2:6, 4:6
Eikeriová (NOR), Mihalíková (SVK) – Gabujevová, Zacharovová (-) 6:4, 2:6, 10:8
Kalašnikovová (GEO), Kaniaová-Chodunová (POL) – Rosolská (POL), Routliffeová (NZL) 4:6, 3:6


Galerie