Zranění ruky ji připravilo o další turnaj. Bouzková se odhlásila ze San Diega, sezonu ale odpískat nechce

- Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletá Marie Bouzková musela kvůli zranění ruky odložit svůj návrat na kurty. Česká tenistka, která od US Open nehraje, se odhlásila z pětistovky v americkém San Diegu, kde měla startovat od 10. října. Předčasný konec sezony však odmítá, ráda by se vypravila do svého oblíbeného Mexika, kde se od 17. října bude hrát turnaj kategorie WTA 1000 v Guadalajaře.

Bouzková se zranila během prvního kola US Open, kdy nepříjemně upadla v souboji s Lindou Noskovou. Svou krajanku sice nakonec ve třech setech udolala a nastoupila posléze i k utkání druhého kola proti Karolíně Plíškové, ale její výkon byl zraněním ovlivněn.

„Není to prasklé, ale pár dní to potřebuje. Zkusila jsem to. Dnes jsem aspoň zjistila, že mohu hrát z bekhendu pouze čop,“ řekla zkraje září po porážce s Plíškovou. Od té doby soutěžní zápas neodehrála.

A svůj návrat musí i nadále oddalovat. Aktuálně 41. hráčka světa se totiž odhlásila z turnaje v San Diegu, kde doufala, že naváže na velmi vydařenou sezonu. Byť se tak nakonec nestane, Bouzková sezonu rozhodně ukončit nechce. Pečlivě se připravuje na svůj návrat a během tréninku oznámila skrze své sociální sítě, že by se chtěla vrátit v Mexiku.

Ve svém turnajovém plánu má zapsán turnaj v Guadalajaře od 17. října. Teoreticky by mohla také usilovat o divokou kartu na turnaji v Tampicu, což je ale podnik WTA 125k Series.

Bouzková v minulých letech slavila v Mexiku velké úspěchy a plynule na to navázala i letos. Napřed se na turnaji WTA 250 v Guadalajaře prodrala do finále a na začátku března si zahrála čtvrtfinále v Monterrey. Nastartovala tím svou prozatím nejlepší sezonu kariéry, kterou okořenila postupem do třetího kola v Indian Wells, osmifinále v Madridu, čtvrtfinále ve Wimbledonu a následně i premiérovým titulem na okruhu WTA.

V červenci si bez ztráty setu podmanila Livesport Prague Open. Díky tomu se ve světovém žebříčku vyhoupla zpět do elitní padesátky a ráda by ve svém progresu pokračovala. Pomoci ji může i oblíbená Guadalajara, která ovšem bude nabitá hvězdami...