WTA

To byla jízda! Muchová ztratila jen dva gemy, od konce června podruhé vyhrála

- Radek Štohl

Karolína Muchová (224.) zažila parádní vstup do turnaje WTA v estonském Tallinnu. Šestadvacetiletá Češka v prvním kole dvouhry nedala šanci Francouzce Jessice Ponchetové (174.), kterou smetla 6:0, 6:2. Na výhru potřebovala pouhých 64 minut. Muchová se na okruhu představila poprvé od US Open, od konce French Open zapsala druhé vítězství.

Bývalá devatenáctá hráčka žebříčku dvouhry se v probíhající sezoně znovu potýká se zdravotními problémy. Zatímco v uplynulém ročníku odehrála osmadvacet zápasů v singlu, nyní proti Ponchetové nastoupila teprve do čtrnáctého utkání sezony.

Pramálo odehraných zápasů se promítlo také do samotného žebříčku, ve kterém Češka momentálně figuruje až na 224. místě. Tuto pozici by co nejdříve ráda vylepšila. Například už po turnaji v Tallinnu.

Muchová do prvního kola estonského podniku dostala úspěšnou hráčku z kvalifikace Jessiku Ponchetovou. A vstup do zápasu měla vskutku famózní. V úvodním setu přišla o pouhé čtyři míčky na podání, na returnu naopak zužitkovala tři z pěti nabídnutých brejkbolů. Po 27 minutách tak získala první sadu.

Česká tenistka navíc ve druhém setu okamžitě získala brejk, za stavu 6:0, 1:0 šla na servis. Následně poprvé v utkání při něm neuspěla, ztratila tak i vůbec první gem. Díky rebrejku a dalšímu úspěchu na returnu v páté hře ale neměla žádné komplikace. Utkání nakonec ukončila po prvním využitém mečbolu.

Karolína Muchová by v osmifinále mohla narazit na čtvrtou nasazenou Madison Keysovou (18.).