VIDEO: Úder měsíce? Třikrát ano! Polka uchvátila defenzivní parádou v Soulu

- Filip Lefenda

Polská tenistka Magda Linetteová o sobě dává v posledních dnech hlasitě vědět. Na posledním turnaji v indickém Čennaí došla až do finále, v němž po velkém boji podlehla ve třech setech Lindě Fruhvirtové. Dobře začala nasazená trojka také v jihokorejském Soulu, kde je po obratu nad Francouzkou Mladenovicovou ve čtvrtfinále. V rozhodujícím dějství si navíc řekla o nominaci na nejlepší úder měsíce. A to doslova.

Sociální kanály WTA zveřejnily minutové video, na němž je z různých úhlů vyobrazen parádní hráččin winner. Mladenovicová měla převahu a pořádně se opřela do forhendu po čáře. Linetteová se ale po balonu senzačně natáhla a zahrála z totální defenzivy kratší vítězný křižný forhendový slajz. Slavit tak mohla náskok dvojitého brejku, po němž duel dopodávala čistou hrou a zvítězila za téměř tři hodiny 4:6, 7:6(5) a 6:2. Ve druhém setu přitom čelila dvěma mečbolům.

„Nejlepší úder měsíce?“ přesdílela poté třicetiletá rodačka z Poznaně příspěvek na svém twitterovém účtu s obrázkem napumpovaného bicepsu. Na její dotaz přispěchali správci profilu WTA s vtipnou anketou. Na výběr totiž byly možnosti „yes, tak a owszem“, tedy anglická verze odpovědi „ano“ a další dva ekvivalenty v polštině.