WTA

WTA Guadalajara: Hlavní soutěž absolvuje pět Češek. Chybí nejlepší tenistky současnosti

- Radek Štohl

Pět českých tenistek si zahraje na štědře dotovaném turnaji v mexické Guadalajaře. V hlavní soutěži se představí Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková a nedávná vítězka turnaje v Portoroži Kateřina Siniaková. Do turnaje naopak nezasáhne elitní duo světového žebříčku dvouhry Iga Šwiateková a Uns Džábirová.

Sezona se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Včetně probíhajících turnajů do konce letošního ročníku zbývá už pouhých šest týdnů, na kterých se tenistky můžou pokusit o co nejlepší výsledky. A potenciálně se i podívat na Turnaj mistryň.

Nejvýše postavenou tenistkou turnaje v Guadalajaře bude třetí hráčka žebříčku dvouhry Anett Kontaveitová, role druhé nasazené tenistky připadne Španělce Paule Badosaové. Z elitní třicítky se kromě Igy Šwiatekové a Uns Džábirová nezúčastní pouze Simona Halepová, která předčasně ukončila sezonu.

České tenistky naopak vyrukují v nejsilnější možné plné palbě. A to včetně osmnácté singlistky světa Petry Kvitové, Karolíny Plíškové (20.), Barbory Krejčíkové (25.), Marie Bouzkové (42.) a Kateřiny Siniakové (49.)

Turnaj Guadalajara Open Akron se uskuteční od 17. do 23. října. Týden po konci mexické akce začíná Turnaj mistryň.

Seznam startujících najdete zde.