Pauza kvůli operaci nosu. Bylo pro mě těžké dýchat, přiznala Halepová

- Marek Bartošík

Když bývalá světová jednička Simona Halepová ovládla prestižní srpnový turnaj v Torontu, její fanoušci doufali v podobnou jízdu také na grandslamovém US Open. Rumunská hvězda však v New Yorku ztroskotala už v prvním kole na ukrajinské kvalifikantce Darji Snigurové. Třicetiletá Halepová nyní informovala, že měla během celé severoamerické tour problémy s dýcháním.

„Už nějakou dobu jsem trpěla potížemi s mým nosem, které se zhoršily během léta, hlavně na turnaji ve Washingtonu. Kvůli tomuto problému pro mě bylo těžké dýchat, v noci jsem měla dokonce zcela ucpaný nos,“ napsala na twitteru Simona Halepová.

„Jediným řešením byla operace, kterou provedl doktor Daniel Popescu. Ten zároveň využil příležitosti a provedl ještě menší plastický zákrok. Děkuji! Všechno se podařilo, teď potřebuji několik týdnů odpočívat,“ doplnila aktuální světová devítka.

Halepová, jež má ve sbírce trofeje z Roland Garros 2018 a Wimbledonu 2019, letos ovládla kromě tisícovky v Torontu ještě menší klání Melbourne Summer Set 1. Na pěti dalších turnajích včetně Wimbledonu dokráčela do semifinále. V této sezóně odehrála přesně 50 zápasů s výrazně kladnou bilancí 39:11.

Kdy se populární Rumunka vrátí do akce, zatím není jasné. Několikatýdenní absence ji však může připravit o start na Turnaji mistryň v americkém Fort Worthu. Halepová je v letošním pořadí aktuálně osmá, drží tedy poslední příčku zaručující účast.