Halepová se pouhý rok od svatby rozvádí. Nerýpejte do toho, žádá její manžel

- Jan Vojkůvka

První výročí svatby rozhodně nebude pro Simonu Halepovou a jejího manžela Toniho Iuruca šťastné. Pár, který si řekl své ano 15. září 2021, se totiž rozvádí. Informaci potvrdil rumunským novinářům právě Iuruc, který ale žádá, aby do toho média nadále už nešťourala.

Simona Halepová randila s makedonským miliardářem od roku 2018. Vše jim klapalo, a tak se rozhodli, že se vezmou. Pompézní svatba, ke které došlo v září minulého roku, měla odstartovat novou etapu života rumunské tenistky, která chtěla po skončení kariéry založit rodinu.

Jenže ke štěstí měl tento pár daleko. Spekuluje se totiž, že nový trenér Halepové, Patrick Mouratoglou, se kterým spolupracuje od jara, svou svěřenkyni požádal, aby oddělila osobní a profesionální život. Jinými slovy, aby po turnajích necestovala i se svou rodinou.

To se nejspíš ukázalo jako zásadní problém. Halepová svého kouče poslechla a Iuruc jí na turnajích doprovod nedělal. Kvůli tomu se nejspíš od sebe vzdálili až příliš. „Spolu se Simonou jsme se rozhodli, že půjdeme od sebe. Přestaňte do toho rýpat, toto je mé poslední veřejné vystoupení. Zbytek vyřídí právníci co nejcivilizovanějším způsobem. Děkuji za pochopení,“ požádal rumunská média makedonský podnikatel.

Sama rumunská tenistka, která se letos prodrala na sedmé místo světa a prožila poměrně povedenou sezonu, se k rozvodu zatím nevyjádřila.

Osobní problémy a trable s rozvodem, což může Simonu Halepovou dost tížit, se ale nejspíš projevily i na jejím vystoupení na US Open. Po triumfu v Torontu se totiž odhlásila před druhým kolem v Cincinnati a na newyorském grandslamu senzačně prohrála hned v úvodní rundě se 124. hráčkou světa Darjou Snigurovou po setech 2:6, 6:0, 4:6.