Po US Open krátký odpočinek. Krejčíková vynechá turnaj v Portoroži

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková se rozhodla učinit menší změny ve svém turnajovém plánu. Po postupu do finále čtyřhry na US Open se rozhodla, že nebude absolvovat rychlý přesun do slovinské Portorože, kde v pondělí startuje turnaj kategorie WTA 250, a z akce se odhlásila.

Krejčíková v deblu na US Open po boku Kateřiny Siniakové opět řádí. Populární české duo K+S, které spolu pravidelně hraje od roku 2018, ale počátky jeho společné cesty lze vysledovat už během juniorských soutěží či v prvních letech mezi profesionálkami mezi roky 2013 a 2017, se vůbec poprvé probojovalo do finále newyorského grandslamu.

V neděli se proti domácím Naty McNallyové a Taylor Townsendové pokusí zkompletovat kariérní grandslam, tedy vítězství na všech turnajích velké čtyřky. Právě US Open totiž ve sbírce pětinásobných grandslamových šampionek stále schází.

Postup do finále sice přinese Barboře Krejčíkové příležitost dosáhnout obrovského úspěchu, zároveň ale kvůli tomu bude muset upravit svůj kalendář.

Jelikož na tom po vleklém zranění není herně stále ideálně a ve dvouhře se jí příliš nedaří, nechce absolvovat rychlý přesun ze Spojených států do slovinské Portorože a riskovat tím nějaké další zranění před závěrečnou částí sezony. Rozhodla se proto turnaj v Portoroži, který má dotaci 251 750 dolarů, vynechat.

Krejčíková měla na turnaji plnit roli nasazené dvojky, jedničkou by měla být Beatriz Haddad Maiaová. Mezi přihlášenými z českých tenistek figurují Tereza Martincová a Kateřina Siniaková, o jejíž případné absenci v Portoroži zatím nejsou dostupné informace. Naopak to vypadá, že se do Slovinska vypraví.