Amerického tenistu vyloučili z turnaje, protože se během zápasu osprchoval. Udal ho soupeř

- Petr Sumbal

Tak na tento zápas pětadvacetiletý americký tenista Nicolas Moreno De Alboran určitě nikdy nezapomene. Utkání prvního kola na challengeru v Seville pro něj skončilo diskvalifikací poté, co se o přestávce před třetím setem osprchoval, což pravidla neumožňují. Rozhodčího o ilegální sprše informoval Morenův soupeř Federico Delbonis.

Utkání mezi Morenem De Alboranem a Delbonisem dospělo do třetího setu, poté co první sadu vyhrál 7:5 jednatřicetiletý Argentinec a tu druhou v tiebreaku o šest let mladší Američan. Oba tenisté před třetím setem zamířili do šaten na toaletu.

Zatímco Delbonis si pouze odskočil a převlékl se, Moreno De Alboran se rozhodl využít sprchu, aby ze sebe smyl antuku, kterou měl po několika pádech během druhého setu na nohou. To ale neměl dělat, protože podle tenisových pravidel mohou tenisté o přestávce během utkání pouze využít toaletu a převléct se.

Když se pak 311. tenista světového žebříčku vrátil po desetiminutové přestávce zpátky na kurt, nestačil se divit. Delbonis mezitím rozhodčímu vylíčil, co se v šatně dělo, a ten amerického tenistu bez milosti vyloučil z turnaje.

Moreno De Alboran se později k celému incidentu vyjádřil na svém instagramovém profilu. „Během druhého setu jsem asi třikrát nebo čtyřikrát upadl, při jednom z pádů se mi dostal písek do spodního prádla a musel jsem s tím asi 30 minut hrát. Časem mi to začalo i krvácet. Když jsem pak o přestávce viděl, že ručníkem ten písek ze sebe nesundám, rozhodl jsem se použít sprchu,“ vysvětloval tenista z New Yorku.

„Můj soupeř to ale viděl a řekl to rozhodčímu, který s námi šel do šatny. Turnajový rozhodčí mě poté vyloučil z turnaje. Nejhorší na tom je, že nedostanu za celý turnaj žádné body ani prize money, kdežto za svůj hotel zaplatit musím,“ povzdychl si Moreno De Alboran. „Jinak jsem ale z organizace celého turnaje nadšený, celý týden byl úžasný,“ dodal ještě.