Hádanka odtajněna. Turnaj mistryň se letos uskuteční ve Spojených státech

- Marek Bartošík

Necelé dva měsíce před startem Turnaje mistryň odhalili zástupci Ženské tenisové asociace (WTA) místo konání. Bude jím město Fort Worth v americkém státě Texas, kde se prestižní akce uskuteční v termínu 31. října až 7. listopadu. Další ročník by se měl podle vyjádření vedení WTA konat v čínském Šen-čenu, kde se zatím hrálo pouze v sezóně 2019.

Osm nejlepších singlistek a stejný počet nejlepších deblových párů této sezóny naskočí do Turnaje mistryň neboli WTA Finals v americkém Fort Worthu, zápolit budou v Dickies Areně s kapacitou 14 tisíc míst.

Finálová akce sezóny se tak vrátí na území Spojených států poprvé od roku 2005, kdy se nejlepší tenistky světa střetly v Los Angeles. Turnaj mistryň se dříve hrál také v dalších amerických městech (New York, Oakland, Boca Raton).

Loňský ročník WTA Finals se uskutečnil v mexické Guadalajaře, z trofejí se radovaly Španělka Garbiňe Muguruzaová a české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. V Guadalajaře je letos ve dnech 17.–23. října na programu klání kategorie WTA 1000.

Na Turnaj mistryň do Fort Worthu se už stihla kvalifikovat polská světová jednička Iga Šwiateková, která letos opanovala hned šest turnajů včetně grandslamového Roland Garros. Velmi blízko účasti je také Tunisanka Uns Džábirová. Pokud započítáme i body za US Open, pak je na tom z Češek v sezónním žebříčku aktuálně nejlépe patnáctá Petra Kvitová.

O poznání lépe to s českou účastí vypadá ve čtyřhře, kde jsou nyní Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na postupové sedmé příčce. Češky by za standardních okolností letošnímu pořadí vévodily, za triumf na Wimbledonu ale neobdržely kvůli roztržce mezi britskými pořadateli a zástupci WTA ani bod.