Davisův pohár bez Djokoviče. Osobní důvody, zní ze srbského tábora

- Filip Lefenda

Srbský tým se bude muset ve skupinové fázi Davisova poháru obejít bez své největší hvězdy Novaka Djokoviče. Pětatřicetiletý rodák z Bělehradu se z nominace z blíže nespecifikovaných osobních důvodů omluvil.

Djokovič se na kurtech neobjevil od svého červencového triumfu na Wimbledonu, kde vybojoval svůj 21. grandslamový titul. Severoamerickou šňůru, včetně probíhajícího US Open, musel aktuálně šestý hráč žebříčku ATP vynechat z důvodu absence očkování proti koronaviru.

Představit se měl po více než dvou měsících právě příští týden v rámci populární soutěže družstev. Srbové se ve Valencii utkají ve skupině B s domácím Španělskem, Jižní Koreou a Kanadou. Z dříve přislíbené účasti ale nakonec sešlo.

„Nebude hrát z osobních důvodů. Byl zde pro národní tým už nesčetněkrát, nyní ale nastoupit nemůže. Pokud se však dostaneme do Málagy, přidá se k nám,“ prohlásil pro srbská média jen o rok starší týmový kapitán Viktor Troicki, někdejší dvanáctý hráč světa.

Dva nejlepší týmy ze všech čtyř skupin postoupí do listopadového play-off. Djokovičův návrat by se měl uskutečnit během Laver Cupu, jenž je na programu od 23. září v Londýně.