Vrbenský si podmanil Szabolcsveresmart! Na maďarské pětadvacítce zkompletoval double

- Jan Vojkůvka

Michael Vrbenský opanoval turnaj ITF v maďarském Szabolcsveresmartu! Český tenista na tamní pětadvacítce porazil Švéda Dragose Nicolae Madarase 6:1, 7:6(6) a vybojoval už svůj třetí titul v sezoně. K trofeji navíc dokráčel ve velkém stylu, když na turnaji neztratil ani jeden set. Navíc se pro něj jednalo o double, jelikož už v sobotu vyhrál s Andrew Paulsonem čtyřhru.

Vrbenský naskočil do turnaje v Szabolcsveresmartu v roli nasazené dvojky a navázal na povedené výkony z pražského challengeru na Spojích, kde skrz kvalifikaci prošel nakonec do osmifinále.

Jako favorit si v průběhu turnaje poradil hladce s Makedoncem Obradem Markovskym, Rumunem Stefanem Andreescuem i dalším rumunským tenistou Bogdanem Apostolem. První lehčí obtíže mu způsobil až v semifinále domácí Gergely Madarasz, kterého ale nakonec porazil 6:3, 7:6(5).

Finále se Švédem Madarasem se nakonec protáhli na 101 minut, ale hotovo mohlo být o poznání dříve. Vrbenský totiž vedl už 6:1, 4:0 a měl náskok dvou brejků. Byť o jeden přišel, mohl za stavu 5:4 duel dopodávat, to se mu však nepovedlo a Madaras se v utkání udržel.

Další komplikace však Vrbenský nepřipustil a rozhodující tiebreak vyhrál 8:6. Nerozhodilo jej ani to, že za přišel o náskok čtyř bodů a pustil Madarase krátce do vedení.

Svým vítězstvím zkompletoval velmi cenný double. Už v sobotu se totiž spolu s Andrew Paulsonem radoval z triumfu ve čtyřhře, když česká dvojice ve finále porazila ukrajinsko-český pár Georgije Kravčenka a Petra Nouzu po setech 6:3, 3:6, 10:8.

Dvaadvacetiletý Vrbenský v této sezoně triumfoval už na patnáctce v Bernu a také na pětadvacítce v Kasselu. V Szabolcsveresmartu vybojoval celkově svůj sedmý singlový titul. Ve čtyřhře má na kontě dokonce už 13 trofejí.