Francouzská tenistka Fiona Ferrová obvinila bývalého trenéra ze znásilnění

- Jan Vojkůvka

Pětadvacetiletá francouzská tenistka Fiona Ferrová tento týden informovala, že zažalovala svého bývalého trenéra Pierra Bouteyreho, kterého obvinila ze znásilnění a dalších sexuálních útoků v letech 2012 až 2015.

Ferrová, která se loni vyšvihla až na 39. místo světa, ale letos se herně trápí, byla svěřenkyní Bouteyreho v letech 2010 až 2016. Dle informací měla být poprvé sexuálně napadena v roce 2012, kdy jí bylo teprve patnáct let. Útoky a znásilnění měly pokračovat až do roku 2015, kdy jí bylo osmnáct let.

Podle žalobce v případu byl Bouteyre obviněn ze znásilnění nezletilé a také ze sexuálního napadení nezletilé osoby starší 15 let. Podle právníka padesátiletého trenéra je toto obvinění nesmysl. Připouští, že ke vztahu mezi Bouteyrem a Ferrovou sice došlo, ale uvádí, že se jednalo o milostný vztah. „Byl to milostný příběh,“ řekl na obranu svého klienta.

S tím naopak nesouhlasí Ferrová, která na svém Twitteru napsala: „Beru na vědomí postoj Pierra Bouteyra k mému obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení ze strany autority. Potvrzuji, že jsem nesouhlasila a že znásilnění a sexuální napadení byly spáchány z morálního omezení podle článku 222-24 trestního zákoníku.“

„Vkládám veškerou svou důvěru do soudního systému své země a potvrzuji, že nechci učinit žádné další prohlášení o trestním vyšetřování,“ dodala francouzská tenistka, za kterou se okamžitě postavila Francouzská tenisová federace a rovněž Ženská tenisová asociace.

„Stojíme za Fionou Ferrovou v průběhu řízení, které zahájila proti svému bývalému trenérovi Pierru Bouteyreovi. Prověřujeme možnost podat v tomto případě občanskoprávní žalobu,“ stojí v prohlášení Francouzské tenisové federace.

„Tleskáme Fioně za to, že měla odvahu přijít s těmito obviněními. Jsme potěšeni, že probíhá úplné vyšetřování a právní proces,“ uvedla mluvčí WTA Amy Binderová.