Už je to v pořádku, ujišťuje Siniaková. Přemýšlela nad skrečí?

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – S Kateřinou Siniakovou to při čtvrtečním zápase čtyřhry nevypadalo vůbec dobře. Po prvním setu si vyžádala pauzu na ošetření, fyzioterapeutka pak za ní v průběhu následujících gemů ještě několikrát přispěchala. Rodačka z Hradce Králové nejenže utkání zvládla společně s Barborou Krejčíkovou dotáhnout do vítězného konce, ale dokonce odehrát o den později další klání. „Dnes už to bylo dobré,“ ujistila.

Kateřina Siniaková po boku Barbory Krejčíkové na kurtu dominovala, jakékoliv náznaky zdravotních problémů byly pryč. Češky si utkání druhého kola US Open podmanily zcela jednoznačně, když rumunsko-americký pár Bogdanová, Santamariaová porazily za necelou hodinu po setech 6:2, 6:2.

„Bylo to lepší než ve čtvrtek. Byly jsme aktivní, nedaly jsme jim moc šancí. Bylo super, že jsme chytly začátek a pak jsme je tlačily. Slušný zápas,“ těšilo Siniakovou.

Tu v utkání prvního kola čtyřhry trápily potíže s kyčlí. „Měla jsem dlouhý den, byla jsem trochu unavená, ale spíše tomu pomohlo podklouznutí ze singlu. To mě rozhodilo, pak jsem to cítila,“ popsala situaci šestadvacetiletá tenistka.

I když byla ve zmíněném duelu několikrát ošetřována, nad skrečí nepřemýšlela. „Když jsme tam dvě, určitě bychom si nějak vypomohly a snažily se to odehrát až do konce. Nad předčasným ukončením jsem vůbec nepřemýšlela,“ uvedla.

V utkání druhé rundy se už podle svých slov cítila v pořádku, přestože v posledních dvou dnech odehrála rovnou tři zápasy. „Tělo to cítí, ale myslím, že jsem připravená a není to nic, co bych nezvládla. Za fyzioterapeutem chodím pravidelně, abych měla nějakou regeneraci a byla připravená.“

Nyní bude mít česká tenistka prostoru k relaxu více než dost, osmifinálový zápas totiž s Barborou Krejčíkovou odehrají nejdříve v neděli. „Co budu dělat? Zatím nevím, asi počkám na rozpis. Je dost možné, že si dám volno. Nějakou regeneraci musím zakomponovat, dát tělo do kupy.“ 

O postup do čtvrtfinále si Češky zahrají proti japonsko-tchajwanské dvojici Aojamaová, Čan. S nasazenými patnáctkami se ještě nikdy neutkaly. 

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Bogdanová (ROU), Santamariaová (USA) 6:2, 6:2