Brenda Fruhvirtová se těší na turnaje se sestrou Lindou. To je nejvíc! líčí po dalším triumfu

- Marek Bartošík

Neuvěřitelných šest titulů ze ženského okruhu ITF v pouhých patnácti letech! Právě takovou bilancí se pyšní Brenda Fruhvirtová (233.), jež se v příštím vydání žebříčku posune už do druhé stovky. Mimořádně talentovaná hráčka si zajistila další vzestup světovým pořadím triumfem na srpnových turnajích ve švédském Danderydu, maďarském Mogyoródu a německém Brunšviku, kde ztratila v patnácti zápasech jediný set! „Jsem ráda, že jsem to zvládla hlavně mentálně. Určitě mi to dodá ještě větší sebevědomí,“ radovala se v rozhovoru pro Tenisový svět Fruhvirtová, která už se těší na společné turnaje se svou starší sestrou Lindou.

Tenisová veřejnost naplno poznává sestry Lindu a Brendu Fruhvirtovy. Zatímco sedmnáctiletá Linda se probila kvalifikací grandslamového US Open a zvládla i první kolo hlavní soutěže, o dva roky mladší Brenda zářila v posledních týdnech na antukových akcích ITF s dotací 25 tisíc dolarů. Ke třem dosavadním turnajovým vavřínům přidala další tři, když svým protivnicím nedala šanci v Danderydu, Mogyoródu ani Brunšviku.

Brenda Fruhvirtová zapsala na těchto podnicích v součtu 15 vítězství v řadě a fantastické skóre 30:1 na sety! Soupeřkám nadělila hned pět kanárů, dalších 13 setů ovládla drtivým poměrem 6:1. „To jsem určitě nečekala, ale i když výsledky vypadají jednoznačně, tak to určitě lehké nebylo. Žádná soupeřka mi nedala nic zadarmo, všechno jsem si musela uhrát,“ poznamenala česká naděje.

V aktuálním vydání žebříčku patří Brendě 233. příčka, po započítání nejnovějších 50 bodů za titul z Brunšviku ji ale čeká premiérový vstup do Top 200. Tento krok znamená především jistotu startu v grandslamových kvalifikacích mezi ženami.

„Je to skvělý pocit. A hlavně už díky tomu budu moci jezdit na některé turnaje společně se sestrou. A to je nejvíc,“ vyznala se Brenda Fruhvirtová, která se po úvaze rozhodla vzdát účasti na juniorském US Open.

„Moje priorita jsou ženské turnaje. A v posledních měsících jsem hrála na antuce, takže jsem nyní nechtěla narychlo měnit povrchy,“ vysvětlila juniorská světová pětka.

Po náročném programu si tak Brenda užívá zaslouženého oddechu od tenisových povinností. „Teď jsem po dlouhé době dorazila do Prahy. Budu se věnovat regeneraci a odpočinku. Lindu na US Open samozřejmě sleduji a moc jí to přeji,“ doplnila vycházející hvězda českého tenisu.