WTA Ostrava: Pořadatelé lákají na silné startovní pole, zúčastní se i světová jednička!

- Marek Bartošík

Do uzávěrky přihlášek pro halovou akci kategorie WTA 500 v Ostravě sice zbývá ještě týden, jasno už je ale o dvou hvězdných účastnicích. Pořadatelé dnes informovali, že na turnaj AGEL Open do Ostravar Arény, kde se bude hrát v termínu 1.–9. října, zavítají polská světová jednička Iga Šwiateková a také dvojnásobná grandslamová finalistka Karolína Plíšková.

Do Ostravy se po roce opět vrátí loňská semifinalistka turnaje Iga Šwiateková, tentokrát ale jako suverénní vládkyně světového žebříčku. „Mít v pavouku někoho takového je sen každého diváka i pořadatele. Už loni u nás byla Iga velmi spokojená. Její účast přitáhla do haly tisíce fanoušků, a to za sebou zdaleka neměla takovou sezónu jako letos,“ uvedl v tiskové zprávě šéf pořadatelů Tomáš Petera.

Jednadvacetiletá Šwiateková ovládla v této sezóně už šest turnajů včetně grandslamového Roland Garros, přičemž od závěru února do začátku července vyhrála 37 utkání v řadě! Aktuálně má na čele žebříčku obří náskok více než 4000 bodů na druhou Anett Kontaveitovou z Estonska.

Druhou potvrzenou účastnicí je aktuální světová dvaadvacítka Karolína Plíšková. „V Ostravě budu hrát po dvou letech a už teď se moc těším. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu a doufám, že tu bude zase skvělá atmosféra,“ vzkázala třicetiletá Plíšková.

Organizátoři brzy oznámí kompletní seznam přihlášených hráček, který by měl být nabitý hvězdami. „Do uzávěrky přihlášek pořád zbývá týden, ale už teď můžu říct, že o náš turnaj projevily zájem i další hráčky ze světové desítky,“ dodal Petera.

Kvalifikace AGEL Open 2022 vypukne už v sobotu 1. října, hlavní soutěž začne v pondělí 3. října. Šampionku dalšího ročníku prestižního turnaje poznáme v neděli 9. října. Loni získala titul Estonka Anett Kontaveitová, jež ve finále přehrála Řekyni Mariu Sakkariovou.

Vstupenky můžete zakoupit už nyní v síti Ticketportal.