Prohra ji nerozhodila, přesto neudržela slzy. Neměla jsem vůbec jednoduchý den, svěřila se Sára Bejlek

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Snové vystoupení Sáry Bejlek je u konce. Poté, co se šestnáctiletá Češka prokousala z kvalifikace až do hlavní fáze US Open, skončila na raketě rozjeté Ljudmily Samsonovové, které podlehla za hodinu a pět minut po setech 3:6, 1:6. Na pozápasové tiskové konferenci měla rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou slzy v očích, kvůli výsledku to však nebylo.

„Dnes ráno mi musel kvůli vážným rodinným důvodům odletět kouč. Neměla jsem vůbec jednoduchý den, musela jsem se s tím vyrovnat,“ smutnila po porážce šestnáctiletá Sára Bejlek.

Roli trenéra pro zápas proti Ljudmile Samsonovové obstaral Petr Pála, nehrající kapitán českého BJKC týmu. „Radil mi a podporoval mě,“ popisovala tenistka, jež se v současnosti nachází v žebříčku WTA na 209. pozici.

Ruská tenistka do utkání nastupovala v pozici velké favoritky, případný úspěch Bejlek by byl obrovským překvapením, čehož si byla mladá Češka dobře vědoma. „Vyhrála dva turnaje po sobě a bylo vidět, že je ve velké formě. Já jsem si šla utkání hlavně užít, ale na kurtu jsem nechala všechno,“ hlásila spokojeně.

Pyšná na sebe šestnáctiletá tenistka být může, vždyť ve svém ročníku (2006) je nejlepší na světě! A teď k tomu všemu připsala premiérovou účast v hlavní soutěži grandslamu. „Pro mě i celý tým je to velký úspěch. Obrovská zkušenost, jsem tu na US Open hrozně ráda,“ těšilo ji.

A vyhlíží další příležitosti, kdy bude moct ukázat světu svůj talent. „Už se těším na další turnaje. Můžu se přihlásit ještě na čtyři turnaje před svými sedmnáctými narozeninami. V nejbližších dnech bude jasno, kam pojedu.“

Pokud se Sáře Bejlek znova zadaří, třeba se dočká stejné odměny jako po své kvalifikační jízdě. „Jaké to bylo? Ani se neptejte! Ve třech jsme si objednali dvě pizzy, každá byla větší než tenhle stůl,“ smála se a ujistila, že je doopravdy sníst nedokázali.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
SÁRA BEJLEK (209.) – Ljudmila Samsonovová (35.) 3:6, 1:6