Los čtyřhry: Nově utvořený český pár narazí na US Open na legendární sestry Williamsovy

- Filip Lefenda

Debutující český pár Lucie Hradecká, Linda Nosková narazí v úvodním kole US Open na legendární sestry Venus a Serenu Williamsovy, jež přijaly divokou kartu. Bývalé světové jedničky spolu bok po boku nastoupí do čtyřhry po více než čtyřech letech. Své soupeře znají po losu i zbylí čeští zástupci. Deblová soutěž startuje v dějišti závěrečného grandslamu sezony ve středu.

Čtyřicetiletá Serena získala spolu s o dva roky starší sestrou Venus celkem čtrnáct deblových grandslamových trofejí. US Open vyhrály v letech 1999 a 2009. Naposledy spolu startovaly na Roland Garros v roce 2018. Předpokládá se, že na nejvyšší úrovni spolu odehrají vůbec poslední turnaj. Očekává se totiž, že majitelka 23 grandslamových titulů ve dvouhře Serena po podniku v New Yorku ukončí svou bohatou kariéru.

Sedmatřicetiletá Hradecká bude hrát v páru s o dvacet let mladší Noskovou poprvé. Prvně jmenovaná dokázala před devíti lety US Open vyhrát, a to po boku krajanky Andrey Sestini Hlaváčkové.

Roli třetí nejvýše nasazené dvojice budou v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové zastávat Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Letos spolu dokázaly triumfovat na Australian Open i Wimbledonu, a jsou tak znovu horkými kandidátkami na trofej. Na úvod narazí zkušené duo na Rumunky Monicu Niculescuovou a Elenu Gabrielu Ruseovou.

Tereza Martincová se dala pro turnaj dohromady s Ruskou Alexandrou Panovovou. V souboji zcela nově utvořených párů vyzvou Argentinku Nadiu Podoroskou a Majar Šarífovou z Egypta. Svůj třetí společný podnik absolvují Marie Bouzková a Laura Siegemundová z Německa. Hned v úvodním kole je čeká ostrý test v podobě nasazených sedmiček I-fan Sü a Žao-suan Jang z Číny.

V mužské čtyřhře bude startovat pouze jeden ryze český pár. Po třech letech spolu spojí síly dva žebříčkově nejlepší singlisté Jiří Lehečka a Veselý. Jejich soupeři budou Nathaniel Lammons a Jackson Withrow ze Spojených států.

Kompletní losy mužské a ženské čtyřhry naleznete na webu turnaje. 

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo mužské čtyřhry
Lammons, Withrow (oba USA) – LEHEČKA, VESELÝ

1. kolo ženské čtyřhry
HRADECKÁ, NOSKOVÁ – S. Williamsová, V. Williamsová (obě USA)
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Niculescuová, Ruseová (obě ROU)
MARTINCOVÁ, Panovová – Podoroská (ARG), Šarífová (EGY)
I. Sü, Ž. Jang (obě CHN) – BOUZKOVÁ, Siegemundová (GER)