Zubr Cup: Palicová postoupila do finále, český pár Detiuc, Kolodziejová má titul

- Redakce

Přerovský turnaj Zubr Cup pomalu míří ke svému vyvrcholení. V sobotu jsme poznali vítězky turnaje ve čtyřhře, staly se jimi Češky Anastasia Detiuc a Miriam Kolodziejová, které porazily japonskou dvojici Funa Kozakiová, Misaki Macudaová. Český tenis bude mít svou zástupkyni také v zítřejším finále dvouhry, poté co Barbora Palicová v dnešním semifinále porazila venezuelskou kvalifikantku Andreu Gamizovou.

Palicová si na Zubr Cupu zahraje o titul
Barbora Palicová (338.) si zahraje v Přerově na Zubr Cupu finále, poté co v semifinále přehrála Venezuelanku Andreu Gamizovou (385.) 6:0, 7:6(3). Utkání trvalo hodinu a 51 minut, a i když to tak zprvu nevypadalo, česká tenistka se na postup nakonec pořádně nadřela.

V prvním setu nadělila své soupeřce kanára a ve druhé sadě vedla už 4:0, ale nakonec se z postupu do finále radovala až po úspěšném tiebreaku druhého setu.

„První set jsem hrála velmi skvěle. Ve druhém do stavu 4:0 také, ale pak soupeřka zahrála hodně dobré gemy a padalo jí to na lajny. Bylo těžké se z toho vyhrabat, ale nakonec jsem to zvládla,“ usmívala se Palicová, která tušila, že zápas nebude až tak jednoduchý. „Věděla jsem, že soupeřka bude hodně běhavá. Spíš stojí za čárou a nepouští se do velkých akcí, že by šla do kurtu a zabíjela to. Spíš taková obranářka, co bude bojovat o každý balón a nedá mi nic zadarmo.“

Pro českou tenistku se bude zítra jednat již o čtvrté letošní finále. O svůj druhý titul se utká se Sadou Nahimanaovou z Burundi, která ve třech setech pokořila Španělku Irene Burillovou.

Detiuc s Kolodziejovou ovládly čtyřhru v Přerově
Český deblový pár Anastasia Detiuc, Miriam Kolodziejová se raduje ze druhého společného titulu, po úspěchu ve švýcarském Chiassu Češky ovládly i deblový turnaj v Přerově, když ve finále přehrály japonskou dvojici Funa Kozakiová, Misaki Macudaová 7:6(4), 4:6, 10:5.

„Hrozně by nás mrzelo, kdybychom tenhle zápas prohrály. Vlastně v prvním setu jsme měly 1:4 a nezačaly jsme zrovna nejlépe. Dělaly jsme moc chyb. Ale jsem ráda, že jsme to dokázaly otočit,“ řekla po triumfu Detiuc, jež si připsala do své sbírky už šestnáctý deblový titul.

Utkání se kvůli dešti poměrně dost natáhlo, ani vlhká antuka ale nakonec český pár zastavit nedokázala. „Trochu méně létaly míče, ale v deblu to není úplně rozdíl. Myslím, že nám to ani moc nevadilo,“ usmála se Kolodziejová, která v Přerově triumfovala už v letech 2015 a 2017. Celkově se jedná už o její třináctý titul ze čtyřhry.

Zubr Cup by OKsystem, Přerov (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
BARBORA PALICOVÁ (338.) – Andrea Gamizová (VEN, 385.) 6:0, 7:6(3)
Irene Burillová (ESP, 291.) – Sada Nahimanaová (BDI, 312.) 6:4, 6:7(2), 0:6

Finále čtyřhry
Kozakiová, Macudaová (obě JPN) – DETIUC, KOLODZIEJOVÁ 6:7(4), 6:4, 5:10