IBG Prague Open: Menšík na první finále nedosáhl, Paulson slaví premiérový titul na challengeru

- Redakce

Challenger na pražských Spojích pokračoval semifinálovými utkáními ve dvouhře a finálovým duelem ve čtyřhře. Jakub Menšík v boji o finále singlového turnaje proti Ukrajinci Oleksiji Krutychovi neuspěl. Andrew Paulson po boku Rumuna Vlada Corney vybojoval v deblu svůj premiérový titul na okruhu ATP Challenger Tour.

Menšík na pražském challengeru končí před branami finále
Jakub Menšík (881.) svou překvapivou jízdu pražským challengerem IBG Prague Open zakončil v semifinále, kde nestačil na Ukrajince Oleksije Krutycha (271.), s nímž prohrál 5:7, 3:6. Utkání měl přitom šestnáctiletý talent českého tenisu dobře rozehrané, v prvním setu vedl již 5:1. Za postup do semifinále obdrží Menšík 17 bodů a poprvé se podívá do sedmé stovky žebříčku.

„Zápas to byl náročný, soupeř předvedl od druhé poloviny prvního setu velice kvalitní výkon. Na začátku prvního setu jsem se dobře chytnul a využil jsem příležitosti, které jsem měl, ale bohužel jsem pak dvakrát nedoservíroval set. Ve druhém setu už byl soupeř nahoře, hrál nepředvídatelně a měl i velkou dávku štěstí,“ hodnotil bezprostředně po zápase pro Tenisový svět Menšík.

Paulson slaví premiérový titul na challengeru
Dvacetiletý Andrew Paulson vybojoval v Praze svůj premiérový titul na okruhu ATP Challenger Tour. Spolu s Rumunem Vladem Victorem Corneou porazili v sobotním finále bulharsko-bolivijskou dvojici Adriana Andrejeva a Murkela Alejandra Delliena 6:3, 6:1.

Paulson, jenž letos vyhrál už tři tituly na okruhu ITF, ve čtyřhře vybojoval celkově svou jedenáctou trofej. V žebříčku čtyřhry se díky vítězství v Praze poprvé prosadí do druhé stovky světa.

„Mám velkou radost. Je to myslím mé páté finále na challengeru a až páté se povedlo. Titul je vždycky největší slast,“ těšilo Paulsona po vyhraném finále. „Už jsem na to ani moc nemyslel. Bral jsem to tak, že finále je za odměnu, nebo něco navíc, protože jsme v prvním kole odvraceli mečboly. Bral jsem to tak, že už jsme na turnaji ani nemuseli být,“ podotkl.

Příliš mnoho času na oslavu premiérové trofeje ale mít nebude. „Dneska si to určitě užiju, ale zítra vyrazím na turnaj do Maďarska,“ uvedl ke svému dalšímu turnaji, který odehraje na pětadvacítce v maďarském Szabolcsveresmartu.

IBG Prague Open, Praha (muži, CZE, 32 160 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
JAKUB MENŠÍK (882.) – Oleksij Krutych (UKR, 271.) 5:7, 3:6
Lucas Gerch (GER, 383.) – Joao Domingues (POR, 299.) 6:4, 4:6, 6:3

Finále čtyřhry
Cornea (ROU), PAULSON – Andrejev (BUL), M. Dellien (BOL) 6:3, 6:1