Lucie Hradecká bude na US Open hrát čtyřhru s Lindou Noskovou!

- David Schlegel

Složitý rébus musela v posledních dnech v New Yorku řešit Lucie Hradecká. Zkušená sedmatřicetiletá deblistka měla v New Yorku startovat ve čtyřhře po boku indické legendy Sanii Mirzaové, která se plánovala na čtvrtém grandslamu sezóny rozloučit se svou bohatou kariérou, během níž vyhrála tři grandslamy v ženské čtyřhře a další tři v mixu.

Indka si však na turnaji v Cincinnati poranila šlachu na předloktí a musela se z turnaje odhlásit. Hradecká s Mirzaovou měly být na turnaji jedenácté nasazené a Hradecká měla do tenisového důchodu v krátké době doprovodit po Andree Sestini Hlaváčkové už druhou tenisovou hvězdu.

Nakonec je však všechno jinak. Sania Mirzaová se při čtvrtfinálovém zápase čtyřhry v Cincinnati, v němž spolu s Hradeckou podlehly pozdějším vítězkám, ukrajinsko-lotyšskému páru Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková 2:6, 4:6 zranila a svou derniéru na ženském tenisovém okruhu tak musí odložit.

„Nečekala jsem, že to zranění bude tak vážné, ale vyšetření ukázalo, že mám šlachu trochu natrženou a několik týdnů potřebuji klid. Není to dobré a je to šílené načasování. Budu tak muset trochu změnit mé plány ohledně mého loučení s kariérou. Brzy vás o tom budu informovat,“ uvedla Indka na svém profilu na sociálních sítích.

Lucie Hradecká tak byla postavena do nepříjemné situace, kdy musela na poslední chvíli hledat novou partnerku pro účast na US Open. Na světovém žebříčku je Hradecká 25. na světě, a tak jí pro to, aby se pár vešel mezi účastníky turnaje, stačilo najít volnou spoluhráčku, která je do 127. místa na světovém žebříčku ve dvouhře nebo ve čtyřhře.

Nakonec se Hradecké podařilo ulovit sedmnáctiletý talent českého tenisu Lindu Noskovou, které patří 88. místo na světě a původně se přihlásila do čtyřhry s Bulharkou Viktorijí Tomovovou, ale tzv. „cut off“ byl pro ně příliš vysoko. Byly až deváté náhradnice.

Hradecká byla podpořit Noskovou i ve finálovém kole kvalifikace dvouhry, v němž sedmáctiletý talent porazil Rusku Anastasiji Zacharovovou 6:2, 7:5. Už v pozápasovém rozhovoru Linda Nosková naznačovala, že možná budou s Hradeckou startovat ve čtyřhře. Definitivně tuto informaci potvrdila Nosková v půl desáté večer newyorského času.

Kromě páru Hradecká, Nosková se v ženské čtyřhře ve Flushing Meadows představí také dvojice Krejčíková se Siniakovou, Bouzková s Němkou Siegemundovou a Martincová s Ruskou Panovovou.