Zubr Cup: Palicová ve čtvrtfinále porazila Šalkovou, Bartůňková podlehla Gamizové

- Redakce

Na ženském antukovém turnaji Zubr Cup v Přerově, který se pyšní dotací 60 tisíc dolarů, se v pátek rozhodovalo o semifinalistkách dvouhry a finalistkách čtyřhry. Barbora Palicová vyzrála v souboji dvou osmnáctiletých Češek na Dominiku Šalkovou. Nikola Bartůňková získala v duelu s Andreou Gamizovou z Venezuely pouze dva gemy. Nasazené dvojky Anastasia Detiuc a Miriam Kolodziejová si poradily s litevsko-srbskou dvojicí Justina Mikulskyteová, Natalija Stevanovičová a postoupily do deblového finále.

Palicová v derby přehrála Šalkovou
Vítězkou souboje dvou osmnáctiletých Češek na přerovském Zubr Cupu se stala Barbora Palicová (338.), která ve čtvrtfinále porazila Dominiku Šalkovou (330.) po pouhé hodině a 18 minutách 6:1 a 6:4.

První set byl jednoznačnou záležitostí pro Palicovou, která získala dva brejky a sama nečelila ani jedné příležitosti soupeřky. Druhá sada už měla zajímavější průběh – Šalková nejprve vedla 2:0 na gemy, poté dohnala manko brejku, aby nakonec rozhodl brejk z deváté hry.

„V utkání jsme hrály takové bum-bum a potřebovaly jsme se soustředit na každý balón a nic nevypustit. Bylo potřeba se soustředit a koncentrovat na každý return, na každý servis... Bojovnost a chtíč byly důležité,“ hodnotila Palicová svůj postup do semifinále, ve kterém na ni čeká venezuelská kvalifikantka Andrea Gamizová (385.).

Bartůňková uhrála proti Gamizové pouze dva gemy
Cesta kvalifikantky Nikoly Bartůňkové (332.) přerovským Zubr Cupem skončila ve čtvrtfinále, kde talentovaná Češka nestačila v souboji kvalifikantek na Venezuelanku Andreu Gamizovou (385.) po hodině a 11 minutách 2:6 a 0:6.

Bartůňkové se tentokrát nedařilo na podání – nezískala při něm ani gem a spáchala hned 11 dvojchyb. Nicméně čtvrtfinále z akce dotované 60 tisíci dolary je pro ni bezesporu kvalitním výsledkem.

Detiuc a Kolodziejová postoupily do deblového finále
Finále čtyřhry na přerovském Zubr Cupu bude mít i české obsazení. Turnajové dvojky Anastasia Detiuc a Miriam Kolodziejová totiž v pátečním semifinále vyzrály na litevsko-srbskou dvojici Justina Mikulskyteová, Natalija Stevanovičová 6:1 a 7:6(7), když v tiebreaku druhé sady odvrátily dva setboly.

Detiuc a Kolodziejová už si letos zahrály finále na šedesátce ve švýcarském Chiassu, kde dokonce triumfovaly. Zopakovat se to pokusí v sobotním utkání proti Japonkám Funě Kozakiové a Misaki Macudaové.

Zubr Cup by OKsystem, Přerov (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
BARBORA PALICOVÁ (338.) – DOMINIKA ŠALKOVÁ (330.) 6:1, 6:4
Irene Burillová (ESP, 291.) – Guiomar Maristanyová (ESP, 333.) 6:1, 6:3
Andrea Gamizová (VEN, 385.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (332.) 6:2, 6:0
Katharina Hobgarská (GER, 240.) – Sada Nahimanaová (BDI, 312.) 7:6(4), 1:6, 1:6

Semifinále čtyřhry
Mikulskyteová (LTU), Stevanovičová (SRB) – DETIUC, KOLODZIEJOVÁ 1:6, 6:7(7)
Burillová (ESP), Zantedeschiová (ITA) – Kozakiová, Macudaová (obě JPN) 4:6, 4:6