Přehnaný respekt z kanadské hvězdičky? Ani ne, říká po suverénní výhře Nosková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Jeden z nejatraktivnějších duelů čtvrtečního programu. Ve 2. kole kvalifikace US Open se střetla talentovaná Linda Nosková s kanadskou hvězdičkou Eugenií Bouchardovou, někdejší pátou hráčkou světového žebříčku a finalistkou Wimbledonu z roku 2014. Zápas si podmanila první zmíněná, a to za 56 minut po jednoznačných setech 6:2 a 6:3.

Zápas mezi Lindou Noskovou a Eugenií Bouchardovou odstartoval čtvrteční program na kurtu číslo 17. Možná i kvůli brzkým hodinám se nemohla „Genie“ těšit z takové podpory fanoušků, na jakou je nejspíše zvyklá.

I když se kanadská tenistka v posledních letech herně i zdravotně trápí a vypadla z žebříčku WTA, stále jí náleží role jedné z největších tenisových influencerek. Přesto na její třetí utkání v letošní sezoně příliš fanoušků nezavítalo.

Ti, kteří tak přece jen učinili, sledovali rychlou záležitost. Česká hráčka svou soupeřku, která se vrací na kurty po operaci ramene a bezmála rok a půl dlouhé pauze, vyprovodila z dvorce za necelou hodinu. Někdejšímu obrovskému talentu světového tenisu nenabídla ani brejkbol a zvítězila po sadách 6:2, 6:3.

Ve finále kvalifikace Nosková vyzve Anastasii Zacharovovou, 171. tenistku světového žebříčku, jíž se podařilo letos ovládnout tři turnaje ITF s dotací 25 tisíc dolarů.

Jak jste viděla dnešní zápas?
Hrála jsem dobře, rozhodně lépe než včera. Šla jsem do toho s tím, že bych měla být ta lepší. Více jsem toho natrénovala i odehrála. Měla dlouhou pauzu, moc jsem nevěděla, co od ní čekat. Hrála jsem své, dost jsem si pomáhala servisem. Ten mě držel nad vodou.

Bylo na vaší soupeřce poznat, že jí chybí zápasové tempo?
Řekla bych, že ano. V delších výměnách jsem byla lepší, což se mi většinou nestává. Bývám ta, co to kazí první. (směje se) Snažila se hrát rychle, já taky – tedy jako vždy. Právě tehdy bylo nejvíce poznat, že toho nemá příliš nahráno.

I když se vaše soupeřka v posledních letech spíše trápí, stále patří mezi velké osobnosti světového tenisu. Přistupovala jste k duelu s větším respektem než obvykle?
Ani ne. Samozřejmě jsem měla v hlavě, že toho na grandslamech hodně dokázala, patřila mezi špičku. Ale nastupovala jsem do zápasu s tím, že jsem to hlavně já, která má hrát svou hru. Bylo to jen o mně.

Byla to právě Bouchardová, která se mohla v utkání těšit z větší podpory diváků…
To bylo asi jasné, čekala jsem to. Ale moc jich nebylo, nebyli tolik slyšet.

V článku, který pořadatelé vydali před začátkem soutěže, jste byla označena za jednu z nejvýraznějších postav kvalifikace. Všimla jste si toho?
Všimla. Otevřela jsem aplikaci US Open a první věc, která na mě vyskočila, jsem byla já. To bylo hezké překvapení. Pěkný článek, evidentně potřebují využít toho, že je tu hodně nás mladých. (usmívá se)

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace žen
LINDA NOSKOVÁ (87.) – Eugenie Bouchardová (CAN, -) 6:2, 6:3